ΖΙΝΙ: Ήταν πραγματικά αποκάλυψη για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο βασικός λόγος που στο τέλος οι νταμπλούχοι χωρίς πολλές φάσεις πήγαν να πάρουν το τρίποντο. Ο 21χρονος Ανγκολέζος επιθετικός αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Ματίας Αλμέιδα (το έχει πει και στον Μελισανίδη), ο οποίος σε αντίθεση με τον Λιβάι Γκαρσία που τον πήρε από τα άκρα και τον έκανε με επιτυχία σέντερ φορ, τον Ζίνι τώρα τον πήρε από την κορυφή της επίθεσης και τον καθιερώνει στα άκρα, όπου ως αριστερός εξτρέμ κόντρα στο Ολυμπιακό εντυπωσίασε τους πάντες. Τα τρεξίματα του, οι επελάσεις του, πως πήγαινε καταπάνω στους αντιπάλους παίζοντας με το κεφάλι ψηλά και βλέποντας γήπεδο. Στο ένας εναντίον ενός είναι φοβερός, η τεχνική του πολύ καλή και το γκολ που πήγε να βάλει απίστευτο.

 

Βιγιαρεάλ: Ο Ζίνι στοίχισε στην ΑΕΚ καλοκαιρινή αγορά 350.000 ευρώ κι αφού πέρασε με επιτυχία ένα δοκιμαστικό 6μηνο. Έχει σήμερα χρηματιστηριακή αξία μόλις 200.000 ευρώ και μανατζερικά ανήκει στο γνωστό Γραφείο Epic Sports. Εκεί είναι ομόσταβλος με τον Νίκολας Τζάκσον, τον Σενεγάλο σέντερ φορ που πήρε καλοκαιρινή μεταγραφή 37.000.000 ευρώ από την Βιγιαρεάλ στην Τσέλσι. Κι αυτή με μόλις μια σεζόν στο Μαδριγκάλ, αρκετή όμως, για να εκτοξευθεί! Η σχέση που συνδέει… Τζάκσον με Ζίνι ίσως έπαιξε/παίζει ρόλο που ο 21χρονος Ανγκολέζος, παρότι τώρα πάει να καθιερωθεί στην ΑΕΚ, ήδη αποτελεί στόχο, παρακολουθείται/σκανάρεται από την Βιγιαρέαλ. Η τελευταία που είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού και στο παρελθόν ασχολήθηκε και με τον Λιβάι Γκαρσία πριν απογειωθεί η τιμή του, τώρα έχει… γούστα στον Ζίνι, στον οποίο μπορεί να ψάχνει και τον επόμενο Νίκολας Τζάκσον!!!

Κορυφαίες μεταγραφικές μετοχές: Μετά και την τελευταία προσθήκη της big 4 στη Superleague, με την ανακοίνωση του Μπιανκόνε από τον Ολυμπιακό, πολύ ενδιαφέρον έχει πως διαμορφώθηκε το μεταγραφικό Τop 10 , με βάση την χρηματιστηριακή αξία των παικτών που ήρθαν Ελλάδα. Η κατάταξη είναι η εξής: 1)Ποντένσε (20.000.000 ευρώ), 2) Σκάρπα (10.000.000), 3) Μάρκος Αντόνιο & Χέσε (από 8.000.000), 5) Αραό & Μπιανκόνε(από 6.000.000), 7) Πινέδα & Ρίτσαρντς (από 5.000.000), 9ος Ντεσπόντοφ (4.500.000), 10ος Ορτέγκα & Βιλένα ( από 3.800.000). Δηλαδή 6 παίκτες του Ολυμπιακού, από 2 ΠΑΟΚ & Παναθηναϊκού, μόλις ένας της ΑΕΚ, συνολικής χρηματιστηριακής αξίας 80.100.000 ευρώ!

 

Άρης: Πέρασε στα ψιλά αυτό που κατάφερε το φετινό καλοκαίρι, το εντυπωσιακό μάζεμα που έκανε χωρίς αντίστοιχη βουτιά στην αγωνιστική του ποιότητα/αξιοπιστία (αν κρίνουμε κι από το πρόσφατο 0-0 στην Τούμπα). Κατέβασε θεαματικά το μπάτζετ αλλάζοντας μεταγραφική πολιτική ενώ συγχρόνως πέτυχε και σημαντικές πωλήσεις. Πήρε μόνο ελεύθερους και δανεικούς, πληρώνοντας μόλις 100.000 ευρώ σε loan Fee στην Κράσνονταρ για τον δανεικό Σάπι Σουλεϊμάνοφ, ένα deal παρεμπιπτόντως πού έφερε την σφραγίδα του agent Ιλια Ιβιτς. Έβαλε τέλος στην κακή συνήθεια των προηγούμενων σεζόν, όταν έφερνε γνωστά ξένα ονόματα με πολύ υψηλά συμβόλαια ενώ απαλλάχθηκε και από εκείνα (τα τελευταία) Γκρέι/Ενκουλού. Τα 500άρια, 600άρια, 700άρια ή και 800άρια σε καθαρές αποδοχές, δεν υπάρχουν στον φετινό Άρη, ούτε κινήσεις… νεοπλουτισμού έγιναν από το αφεντικό του.

Καρυπίδης: Το σημαντικότερο που κατάφερε, από την στιγμή που από “φίλος Μαρινάκη” έγινε “φίλος Μελισσανίδη” και μπήκε σε… άλλη εποχή διαχείρισης, είναι οι πωλήσεις που dealαρε. Πήρε 4.800.000 για τον Πάλμα από την Σέλτικ, 1.000.000 για τον Ματέο Γκαρσία από το Μεξικό, 800.000 για τον νεαρό στόπερ Χρυσόπουλο από τον Μελισσανίδη, 800000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα από τον Αλαφούζο για τους πιτσιρικάδες Χατζηιωάννου και Καρακασίδη του Άρη Β (!), 350.000 για τον Μαζικού και μια 250άρα για τον Ενμπακατά! Μιλάμε συνολικά για είσπραξη 8.600.000 ευρώ. Τρελό νούμερο, πόσο μάλλον αν κάποιος το συγκρίνει με το φετινό ζερό του Παναθηναϊκού στις πωλήσεις!! Ουσιαστικά ο Άρης μετά το καλοκαιρινό μεταγραφικό πάρε-δώσε εμφανίζεται με κέρδος/θετικό πρόσημο 8.500.000 ευρώ! Δεν τα λες και λίγα αν και θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερα αφού ο Καρυπίδης τελευταία στιγμή τον Αύγουστο άλλαξε απόφαση και αρνήθηκε να παραχωρήσει τον Μπράμπετς στον Παναθηναϊκό αντί 1,5 εκατομμυρίου ενώ μέσα στο Σεπτέμβριο είπε όχι και στην πώληση του 30χρονου Ισπανού φορ Loren Moron, τον οποίο είχε αποκτήσει μόλις τον περασμένο Ιούλιο ως ελεύθερο της Mπέτις. Για τον Μορόν η προσφορά που ήρθε από την Αραβία ήταν άνω των 4.500000 ευρώ αλλά σε timing πού αν “Κάρι” πουλούσε τον Ισπανό, η ομάδα του θα έμενε χωρίς φουνταριστό και σκόρερ…

 

Κράσνονταρ: Η πρωτοπόρος ομάδα του ρωσικού πρωταθλήματος, την όποια προπονεί ο Βλάνταν Ίβιτς, τελικά έμεινε χωρίς μεταγραφή επιθετικού που παίζει στα άκρα και πίσω από τον φορ. Η περιγραφή των εν λόγω χαρακτηριστικών εξηγεί το γεγονός πως η Κράσνονταρ, από τον Αύγουστο μέχρι και το Σεπτέμβριο, κινήθηκε για την απόκτηση τριών τέτοιων παικτών που αγωνίζονται σήμερα σε ισάριθμες ομάδες της Ελληνικής big 4. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι πρώτα πήγαν να πάρουν τον Ντεσπόντοφ, όταν ακόμα έπαιζε στη Βουλγαρία. Με την Λουντογκόρετς τα βρήκαν αλλά αρνήθηκε να μετακομίσει στην Ρωσία ο Βούλγαρος σταρ. Στη συνέχεια δούλεψαν την υπόθεση Μαντσίνι αλλά τόσο ο Γιοβάνοβιτς όσο και ο Παναθηναϊκός ήταν αρνητικοί στην παραχώρηση του, ειδικά μετά και τις σπουδαίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του. Για να καταλήξουν στον τρίτο εκλεκτό υποψήφιο τους από τη Superleague, τον Πεπ Μπιέλ του Ολυμπιακού αλλά με τους ερυθρόλευκους επίσης να εμφανίζονται αρνητικοί (επίσημη πρόταση δεν έγινε ούτε στους πράσινους, τε στους ερυθρόλευκους). Σημαντική λεπτομέρεια: και για τους τρεις, Ντεσπόντοφ/Μαντσίνι/Μπιέλ η Κράσνονταρ διέθετε τα ίδια ποσά, δηλαδή από 4 ως 4.500.000 ευρώ!!!

Διαβάστε ακόμη: