Η UPS παίρνει ενα μεγάλο συμβόλαιο απο τα αμερικανικά ταχυδρομεία. Ειδικότερα, η United Parcel Service , γνωστότερη ως UPS,  θα γίνει ο κύριος πάροχος αεροπορικού φορτίου για λογαριασμό της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USPS), ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, καθώς η ανταγωνίστρια FedEx αποχώρησε μετά από πιέσεις για μια καλύτερη νέα σύμβαση με την αμερικανική υπηρεσία.

Οι μετοχές της UPS αυξήθηκαν κατά 1,4% πριν από το «καμπανάκι», ενώ η μετοχή της FedEx υποχώρησε κατά 1,6%.

Οι οικονομικοί όροι της σύμβασης, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μετά από μια «μεταβατική περίοδο», δεν γνωστοποιήθηκαν αλλα η UPS δήλωσε ότι η ανάθεση της ταχυδρομικής υπηρεσίας ήταν «σημαντική».

«Απώλεια» 2 δισ.δολαρίων

Η USPS είναι ο μεγαλύτερος πελάτης για το αεροπορικό τμήμα Express της FedEx. Η εταιρεία δήλωσε ότι ήταν έτοιμη να αποχωρήσει από την 22ετή σχέση, εάν οι όροι της υφιστάμενης σύμβασης, η οποία λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου, δεν βελτιώνονταν.

Η FedEx, η οποία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να περιορίσει τα έξοδα για να καταπολεμήσει την πτώση της ζήτησης εμπορευμάτων και τη διογκωμένη δομή κόστους, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα παρατείνει τη σύμβασή της με την USPS. 

«Τα μέρη δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία με αμοιβαία επωφελείς όρους για την παράταση της σύμβασης», ανέφερε η FedEx σε μια κατάθεση τίτλων.

Ως ο «νούμερο ένα» εγχώριος αερομεταφορέας της USPS, η FedEx είχε υποστηρίξει το Priority Mail και άλλες γρήγορες υπηρεσίες του οργανισμού.

Η λήξη της εγχώριας σύμβασης με την USPS θα διέγραφε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια επιχειρηματική δραστηριότητα που χρηματοδοτεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας πιλότων στη FedEx.

Ωστόσο, η απώλεια αυτή θα ωθήσει τη FedEx να μειώσει την αεροπορική της χωρητικότητα, γεγονός που θα την ωφελήσει μεσοπρόθεσμα, δήλωσαν ορισμένοι αναλυτές.

Διαβάστε ακόμη: