Δελεαστικά πακέτα προσφέρει η UBS στο προσωπικό διαχείρισης πλούτου της Credit Suisse στην Ασία, δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα με γνώση του θέματος, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να ανακόψει την αποχώρηση ταλέντων μετά την εξαγορά της πρώην αντιπάλου της.

Σε ομιλία στο γραφείο της Credit Suisse στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή, ο Iqbal Khan, πρόεδρος της UBS για την παγκόσμια διαχείριση πλούτου, επικεντρώθηκε επίσης στη σταθεροποίηση της ομάδας της Credit Suisse στην Ασία και στην τόνωση της εμπιστοσύνης.

Η Credit Suisse έχανε σταθερά μερίδιο αγοράς διαχείρισης πλούτου από την UBS και από τις πιο καλά κεφαλαιοποιημένες αμερικανικές τράπεζες στην επενδυτική τραπεζική τα τελευταία χρόνια, αλλά παρέμενε ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου στην Ασία, πίσω μόνο από την εξαγοράστρια εταιρεία της. Η Ασία, ιδίως η ευρύτερη περιοχή της Κίνας, θεωρείται μοχλός ανάπτυξης και για τις δύο τράπεζες.

Στην ομιλία του, ο Khan τόνισε ότι οι κορυφαίοι διαχειριστές στη μονάδα πλούτου της Credit Suisse στην Ασία θα λάβουν πακέτα διατήρησης, δήλωσε το δεύτερο πρόσωπο, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες των ρυθμίσεων δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί στο προσωπικό.

Το κύριο μήνυμα ήταν να ενθαρρυνθούν τα ανώτερα στελέχη της επιχείρησης πλούτου της Credit Suisse ότι οι προοπτικές θα είναι λαμπρές μετά τη συγχώνευση των εταιρειών, δήλωσε ένα τρίτο πρόσωπο.

Ο Khan είπε ότι θα χρειαστεί χρόνος, αλλά η συγχωνευμένη οντότητα θα αναδυθεί ως ένας ακόμη ισχυρότερος παίκτης στον τομέα της διαχείρισης πλούτου και το προσωπικό της Credit Suisse δεν χρειάζεται να ανησυχεί, πρόσθεσε το άτομο.

Η Credit Suisse και η UBS αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα