search

MAIN STREET

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε τα νέα της τραπεζογραμμάτια με τον βασιλιά Κάρολο τον Γ’

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε τα πρώτα της τραπεζογραμμάτια με τον βασιλιά Κάρολο νωρίτερα σήμερα, τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία από τα μέσα του 2024 για να αντικαταστήσουν σταδιακά εκείνα με τη…

bankofEngland

Η Τράπεζα της Αγγλίας έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες των πρώτων τραπεζογραμματίων που απεικονίζουν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα τεθούν σε κυκλοφορία από τα μέσα του 2024.

Τα νέα πολυμερή χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 βρετανικών λιρών περιλαμβάνουν ένα πορτρέτο του βασιλιά στο διαφανές πλαίσιο ασφαλείας των χαρτονομισμάτων. Κατά τα άλλα παραμένουν αμετάβλητα από τα σχέδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, καθώς ο βασιλιάς είναι μόλις ο δεύτερος μονάρχης που εμφανίζεται στα τραπεζογραμμάτια μας», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey.

Η παράδοση να υπάρχουν μονάρχες στα τραπεζογραμμάτια ξεκίνησε μόλις το 1960. Ωστόσο στα νομίσματα εμφανίζονται εδώ και καιρό πορτρέτα μελών της μοναρχίας.

Τα πρώτα νομίσματα με το πορτρέτο του βασιλιά εκδόθηκαν από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Κάρολος έγινε βασιλιάς τον Σεπτέμβριο, διαδεχόμενος τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία πέθανε μετά από 70 χρόνια στον θρόνο.

Τα νομίσματα και τα τραπεζογραμμάτια με το πορτρέτο της αείμνηστης βασίλισσας θα συνεχίσουν να είναι αποδεκτά ως νόμιμο χρήμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

xartonomismaCharlesIII

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας τα νέα τραπεζογραμμάτια θα εκτυπωθούν μόνο για να αντικαταστήσουν αυτά που έχουν φθαρεί και για να καλύψουν τη συνολική αύξηση της ζήτησης για τραπεζογραμμάτια.

Ενώ σημειώνεται ότι η προσέγγισή της είναι σύμφωνη με την καθοδήγηση από το Royal Household, για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών και οικονομικών επιπτώσεων αυτής της αλλαγής.

 

Διαβάστε ακόμη: