Η υπόθεση της τράπεζας Αττικής έρχεται να καταδείξει για μια ακόμη φορά τις παθογένειες του εγχώριου τραπεζικού συστήματος!

Όχι, δεν είναι μόνο τα μπουνίδια των μεγαλοστελεχών που εξέθεσαν τους πάντες και κατέδειξαν την τραγικότητα της κατάστασης!

Δεν είναι μόνο το θέμα των διαχρονικών νταραβεριτζήδων που ασέλγησαν στην τράπεζα, είτε πρόκειται για το ΤΕΕ, είτε για το πάλαι ποτέ ΤΣΜΕΔΕ ή ακόμη τους προνομιακούς επιχειρηματίες και τις «μαϊμού» αυξήσεις κεφαλαίου, αντίστοιχες με εκείνες της Τρ. Πειραιώς σε σύλληψη και υλοποίηση.

Και φυσικά δεν είναι μόνο οι προτάσεις προσώπων που υποδείχθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και το κομματικό κράτος, ειδικά επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ όταν όλη η τράπεζα Αττικής είχε μεταβληθεί σε παλαιοκομμουνιστικό προτεκτοράτο!

Το ζήτημα που δυστυχώς αναδεικνύεται ανάγλυφα μετά την κατάρρευση της Τρ. Αττικής και την επικείμενη κρατικοποίηση της είναι η νομοθέτηση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών και η κατάργηση του αυτεπάγγελτου όσον αφορά διώξεις για απιστία, υπεξαίρεση και άλλα πολλά!

Διότι μπορεί αυτή την ώρα πολλοί στην πιάτσα να μιλούν για ανάγκη επιβολής ποινών, όμως ξεχνούν ότι ευθύνες αποδίδονται μόνο κατόπιν εγκλήσεως της διοίκησης της τράπεζας!

Πρόκειται για την διαβόητη ασυλία των τραπεζιτών πίσω από την οποία είναι προστατευμένοι όχι μόνο όσοι παρανόμησαν κατά το παρελθόν αλλά και όλοι όσοι θα πράξουν παράνομα στο μέλλον εις βάρος της τράπεζας και προς ίδιον όφελος!

Υπό αυτό το πρίσμα καθίσταται σαφές πως κανείς στην τράπεζα Αττικής δεν πρόκειται να «τιμωρηθεί» για πράξεις ή παραλείψεις, όπως δεν τιμωρήθηκε κανείς από όλους αυτούς που ασέλγησαν εις βάρος της Τρ. Πειραιώς είτε πρόκειται για εφοπλιστές είτε για πρώην διοικήσεις!

Όπως δεν θα τιμωρηθεί στο μέλλον κανείς που θα έχει σχεδιάσει πως θα «ληστέψει» εκ των έσω μια τράπεζα…

Η υπόθεση της Τρ. Αττικής που απασχόλησε σοβαρά όπως μαθαίνω τον πρωθυπουργό με τον διοικητή της ΤτΕ κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, επιβάλλεται να ανοίξει ξανά το ζήτημα της ασυλίας και της έγκλησης, ακόμη και πριν το θέμα συζητηθεί εκτενώς από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου όπου έχει παραπεμφθεί!

Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την αναγκαιότητα της κυβέρνησης να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή με το χθες!

Σεβαστό και αντιληπτό γιατί η κατάσταση εκτραχύνθηκε και ξέφυγε, ιδίως κάτω από τις ιδιότυπες πιέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης!

Όμως ας παραμείνει η κόκκινη γραμμή για να διαχωρίζει με το χθες και ας προσδιορισθεί ένα καινούριο αύριο!

Η ασυλία να αφορά ότι έγινε μέχρι σήμερα! Και από εδώ και μπρος ας ορισθούν νόμοι, κανόνες, έρευνες, ευθύνες αστικές και ποινικές και φυσικά ελευθερία στη Δικαιοσύνη να πράξει τα αυτονόητα!

Γιατί διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια νέα γενιά «εγκληματιών», τραπεζίτες όπως εκείνοι του χθες, που θα δρουν ανεξέλεγκτα, εις βάρος των μετόχων, των φορολογουμένων πολιτών και του κράτους και εις όφελος των ιδίων, των ημέτερων, των κολλητών, της διαπλοκής, των ισχυρών συμφερόντων, των νταραβεριτζήδων, των μεσαζόντων και του κομματικού κράτους!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.