Δεν χωρεί αμφιβολία ότι με 2 νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης επιδιώχθηκε η παροχή ασυλίας στους τραπεζίτες για έργα, πράξεις, παραλείψεις του παρελθόντος. Απώτερος σκοπός να ξεπλυθούν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να απολαύσουν εφεξής καθεστώς ατιμωρησίας για απιστία, παράβαση καθήκοντος, απάτες, υπεξαιρέσεις, ξέπλυμα χρήματος, πλαστά και εικονικά τιμολόγια με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που και αυτοί ξεπλένονται οριστικά και διά παντός.

– Η διαχρονική ατιμωρησία οδηγεί ήδη σε χαριστικές ρυθμίσεις και ξεπουλήματα κόκκινων δανείων

Και όχι μόνο αυτό! Αλλά με την σχετική νομοθεσία περί κατάργησης του αυτεπάγγελτου από τους δικαστές, όπως αυτή ισχύει την ώρα τούτη, οι τραπεζίτες απέσπασαν και μελλοντική ασυλία, διαχρονική ατιμωρησία για ό,τι κάνουν ή δεν κάνουν στα τραπεζικά ιδρύματα!
Και δυστυχώς παρακολουθεί σύσσωμη η κοινωνία εμβρόντητη να λαμβάνουν χώρα χαριστικές ρυθμίσεις σε «ημέτερους», προκλητικά haircut ιλιγγιωδών δανείων επιχειρηματιών του συστήματος και λοιπών νταραβεριτζήδων, πωλήσεις κόκκινων ή ημικόκκινων δανείων σε funds σε τιμές εξευτελιστικές, όπου η έννοια ξεπούλημα χάνει τη σημασία της. Και μετά τα δάνεια κάνουν κύκλο! Ξανά αλλάζουν χέρια για να ολοκληρωθεί το τρίγωνο της αμαρτίας!


– 3 μνημόνια για τους τραπεζίτες πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης

Και όλα αυτά οι τραπεζίτες τα κάνουν εκ του ασφαλούς, έχοντας εξασφαλίσει ατιμωρησία εις βάρος της κοινωνίας, η οποία εξαναγκάστηκε να ισοπεδωθεί και να εξαθλιωθεί προκειμένου να πληρώσει τρία μνημόνια για τους τραπεζίτες, που μέσα στην ανικανότητά τους εξακολουθούν να έχουν τις τράπεζες που διοικούσαν ή διοικούν στο χείλος του γκρεμού ακόμη και σήμερα. Η κοινωνία χρηματοδότησε το τραπεζικό σύστημα επί 10 και πλέον έτη και ως ανταπόδοση οι τραπεζίτες πήραν τα σπίτια του κοσμάκη σε πλειστηριασμούς! Του στέρησαν ακόμη και την πρώτη κατοικία!!! Με νόμους άθλιους, εκτρώματα…


– Πάμπλουτοι τραπεζίτες, διαλυμένες τράπεζες, εξαθλιωμένοι μέτοχοι, ισοπεδωμένη κοινωνία


Και συνέβη στην Ελλάδα το πρωτοφανές: οι τράπεζες στην ουσία πτώχευσαν, κατέρρευσαν! Οι μέτοχοι, Έλληνες και ξένοι, ιδιώτες και θεσμικοί, μικροί και μεγάλοι, έχασαν τα λεφτά τους, απώλεσαν την περιουσία τους! Και την ίδια ώρα οι τραπεζίτες κατέστησαν κροίσοι. Έζησαν και ζουν στη χλιδή, με βίλες, κότερα, διαμερίσματα εκατομμυρίων στο εξωτερικό, λογαριασμούς στην Ελβετία και εξωχώριους παραδείσους, επιχειρήσεις και πάσης φύσεως ακίνητα στην Ελλάδα και αλλού με τους ίδιους ή ακόμη και τρίτα πρόσωπα μπροστινούς!!!
Όλοι έχασαν, όλοι καταστράφηκαν, τράπεζες, μέτοχοι και φορολογούμενοι πολίτες, εκτός από τους τραπεζίτες που έμειναν στο απυρόβλητο και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των σκανδάλων που έκαναν μαζί τις δουλειές!!!

– Υπεράνω κράτους δικαίου και οι κολλητοί-ιδιώτες συνεργοί τους

Ατιμωρησία λοιπόν, για το χθες, το σήμερα, το αύριο!!! Τραπεζίτες υπεράνω του Συντάγματος, της αρχής ισότητας, του κράτους δικαίου! Και κατ’ επέκταση και οι επιχειρηματίες κολλητοί τους, ομοτράπεζοι, συνέταιροι και άλλα πολλά! Και η ατιμωρησία φέρνει και την αυθάδεια, την αλαζονεία, την προκλητικότητα, την έλλειψη του μέτρου!

– Ο Γ. Λογοθέτης, η αγωγή, η αλαζονεία, η έλλειψη μέτρου

Αφού εξασφάλισαν την ασυλία ορισμένοι όπως εν προκειμένω ο εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας Γ. Λογοθέτης, εστράφησαν κατά πρώην στενών συνεργατών τους. Ότι δήθεν τους «έκλεψαν», τάχαμου τους έριξαν από τα «κλεμμένα», τα ιλιγγιώδη και πρωτοφανή δάνεια της Libra και άλλων εταιριών του ομίλου Λογοθέτη που εν τω σύνολο ουδέποτε εξοφλήθηκαν ολοσχερώς, ενώ η τράπεζα υπέστη τεράστια ζημιά που δολίως και σκοπίμως αποκρύπτεται!

– «Σιδηροδέσμιος»;;; Αν…

Και μέσα στην αυθάδεια και αλαζονεία των περιπτώσεων αυτών ο Λογοθέτης με την αγωγή κατά των πρώην συνεργατών του υπογράφει την ομολογία των πράξεων για τις οποίες κατηγορήθηκε και που αν πέσει ο νόμος στον Άρειο Πάγο τότε το μέλλον του προβλέπεται δυσοίωνο και ενδεχομένως σιδηροδέσμιο!!! Καθώς με την αγωγή αυτή ανατρέπει καταθέσεις και ομολογίες στον ανακριτή και στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποδέχεται πλήθος πράξεων τις οποίες ενώπιον των θεσμικών και ανεξάρτητων αρχών αρνείτο!!!

– Ένα σύστημα επί χρόνια στο απυρόβλητο…

Ο Λογοθέτης όμως αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Το σκάνδαλο-μαμούθ που απλώς ήρθε να καταδείξει και να επιβεβαιώσει στην πράξη αυτό που συνέβαινε εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: το μεγάλο φαγοπότι τραπεζιτών και συνεργών στην υγεία των κορόιδων, των μετόχων, Ελλήνων και ξένων, και φυσικά του φορολογούμενου πολίτη που αποδέχτηκε μια δεκαετία οδύνης και παρακμής, να πληρώνει και να στερείται χάριν ενός συστήματος που έτρωγε, έπινε, έλυνε, έδενε, προκλητικά και ανερυθρίαστα επειδή θεωρούσε ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν θα τολμούσε να το αγγίξει κανείς!!!
Και μόλις το άγγιξαν ήρθαν οι νόμοι για να του παράσχουν ασυλία!!!

– Ο Άρειος Πάγος, τα 3 βουλεύματα και η αίτηση αναίρεσης του Δ. Παπαγεωργίου

Το ζήτημα της συνταγματικότητας των 2 νομοθετημάτων, τον Νοέμβριο του 2019 και τον Μάρτιο του 2020, που καταργούν το αυτεπάγγελτο, τις νόμιμες προθεσμίες για έγκληση και κάθε έννοια δικαίου και ισότητας θα κριθεί από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Ήδη έχουν υπάρξει δύο βουλεύματα πλημμελειοδικών σχετικά με την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας, ένα βούλευμα σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και μία αίτηση αναίρεσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Παπαγεωργίου, όπου η αντισυνταγματικότητα των νομοθετημάτων τεκμαίρεται με ισχυρά επιχειρήματα με τα οποία καταδεικνύεται η επιλεκτικότητα των νομοθετημάτων υπέρ των τραπεζιτών συγκριτικά με το καθεστώς που διέπει επιχειρήσεις του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και η μη τήρηση του άρθρου 4 του Συντάγματος.

Συγκρούσεις, παρασκήνιο, ίντριγκες, συνωμοσίες!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, οι συγκρούσεις, το παρασκήνιο, οι ίντριγκες και οι… συνωμοσίες στο περιθώριο της απόφασης του Αρείου Πάγου δίνουν και παίρνουν. Είναι προφανές πως ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, τραπεζίτες, υπερδανεισμένοι επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα ασκούν επιρροή και επιδιώκουν παρεμβάσεις προκειμένου ο νόμος να κριθεί συνταγματικός! Και ας μη γελιόμαστε. Η ασυλία καθαρίζει τους πάντες, μικρούς και μεγάλους. Και όλους όσοι αθωώθηκαν ήδη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και αυτούς που έχουν εκκρεμείς κακουργηματικές υποθέσεις είτε στην ανάκριση είτε στο εδώλιο των δικαστηρίων. Και προφανώς όλους αυτούς που φοβούνται ότι οι υποθέσεις τους μπορεί κάποια στιγμή μελλοντικά να ανοίξουν. Από την άλλη, οι δικαστές, οι εισαγγελείς και σε μεγάλο βαθμό οι δικηγόροι είναι έξαλλοι με την ασυλία και την ατιμωρησία, σημερινή και μελλοντική. Πέραν της αντισυνταγματικότητας και της απονομής δικαιοσύνης έχει υπάρξει από την κυβέρνηση με τα νομοθετήματα αυτά ευθεία παρέμβαση και μείωση του ρόλου τους απέναντι στην κοινωνία. Και η εν εξελίξει σύγκρουση της κυβέρνησης με δικαστές και εισαγγελείς σίγουρα δεν λειτουργεί υπέρ του νόμου την ώρα τούτη.

– Αγωνιούν στην κυβέρνηση, οι σκέψεις για προσθήκες στον νόμο

Στην κυβέρνηση αγωνιούν και κάνουν σκέψεις σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός. Κάποιοι λένε ότι θα ξανάρθει διαφοροποιημένος, ή ο ίδιος στον οποίο θα επέρχεται η ισότητα και θα παύει η μεροληπτική μεταχείριση, καθώς θα προστεθούν αντίστοιχες ευεργετικές διατάξεις και για τους ιδιώτες επιχειρηματίες και για τους διαχειριστές του Δημοσίου. Αλλά, αλήθεια, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Και πώς θα διασφαλισθούν στη συνέχεια τα δικαιώματα των μετόχων της μειοψηφίας, τι θα ισχύσει με τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις και τη σχετική νομοθεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;

– Προσοχή, κυκλοφορούν αλογόμυγες…

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου δεν αργεί. Αυτό που εμείς ευχόμαστε είναι οι αρεοπαγίτες να κρατήσουν τα παράθυρα κλειστά κατά την διάρκεια της σύσκεψης για τις οριστικές αποφάσεις. Γιατί απέξω από τον Άρειο Πάγο κυκλοφορούν κάτι αλογόμυγες που έχουν το κακό συνήθειο να μπαίνουν στα αυτιά και να προκαλούν ζαλάδες, ιλίγγους, θολερότητα του μυαλού και λανθασμένες αποφάσεις…