Την ίδια στιγμή όλη αυτή η δυναμική της εγχώριας αγοράς, παρά την κρίση, καταδεικνύεται και από την κινητικότητα που παρατηρείται στον τομέα της Ενέργειας, όπου η τράπουλα ξαναμοιράζεται και τα deals δίνουν και παίρνουν!

Ως γνωστόν, μετά τη συμφωνία Ελλάκτωρα – Μότορ Όιλ (που απέκτησε το 30% των μετοχών από τους Μπακοκαυμενάκηδες) για την ΕΛΤΕΧ Άνεμος (75%), σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Τέρνα Ενεργειακής (ηγέτιδας δύναμης στον χώρο των ΑΠΕ) με την αυστραλιανή Macquarie σε τιμή γύρω στα 22,7-22,8 ευρώ ανά μετοχή.

Ενώ οι πληροφορίες λένε πως και άλλο διεθνές επιθετικό fund έχει μπει σφήνα στο επικείμενο deal, προφέροντας υψηλότερο τίμημα!

Το γεγονός είναι πως με βάση το τίμημα που πλήρωσε η Motor Oil στον Ελλάκτωρα για τον Άνεμο, αλλά και την ωρίμανση των ΑΠΕ και τα ειδικά χαρακτηριστικά τους σε βάθος χρόνου, η Τέρνα Ενεργειακή στα επίπεδα των 22-23 ευρώ θεωρείται πολύ φθηνή!

Και ότι ένα fair deal θα ήταν γύρω στα 25 plus ευρώ ανά μετοχή, επί τη βάσει της υπάρχουσας θετικής συγκυρίας για τις ενεργειακές επιχειρήσεις, ιδίως ανανεώσιμων πηγών!

Την ίδια ώρα κινητικότητα επικρατεί και γύρω από την ΔΕΗ, που κινείται επιθετικά στην αγορά των ΑΠΕ, αλλά και την ΑΒΑΞ η οποία φέρεται να διαπραγματεύεται την πώληση της Volterra και με την ΔΕΗ αλλά και με την Macquarie που φέρεται να έχει επιδείξει ενδιαφέρον!