search

MAIN STREET

Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης μιας επώδυνης χρονιάς για τις μετοχές

Μεταξύ των δεικτών ο Dow ήταν αυτός με τις μικρότερες σχετικά απώλειες για το 2022, με πτώση 8,58%, ενώ ο S&P και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησαν 19,24% και 33,03% αντίστοιχα.

dowjonesxmas

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να σημειώσουν τη χειρότερη χρονιά από το 2018 καθώς οι αυξήσεις επιτοκίων, ο πόλεμος στην Ουκρανία κροταλίζουν τις αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε τροχιά για τη χειρότερη χρονιά τους από το 2018, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο υψηλός πληθωρισμός και η αυστηρότερη νομισματική πολιτική έπληξαν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου ρίσκου σε όλο τον κόσμο.

Η χειρότερη ετήσια επίδοση του Stoxx 600 από το 2018

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ξεκίνησε την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης καταγράφοντας απώλειες άνω του 12% για το έτος. Αυτή είναι η χειρότερη επίδοσή του από την ετήσια πτώση της τάξεωτου ς 13,24% που σημειώθηκε το 2018.

Υποχωρούν τα futures των αμερικανικών δεικτών

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών υποχώρησαν στις συναλλαγές πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης σήμερα Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του χειρότερου έτους για τις μετοχές από το 2008.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones κοντά στο 0,4%. Αυτά του S&P 500 και του Nasdaq 100 διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα κατά 0,6% και σχεδόν 0,9%, αντίστοιχα.

Οι κινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ακολούθησαν το ράλι της Πέμπτης, με τον Nasdaq Composite και τον S&P 500 να σκαρφαλώνουν περίπου 2,6% και περίπου 1,8%, αντίστοιχα.

Ο Dow εκτινάχθηκε 345 μονάδες ή 1,05%.

Για την εβδομάδα, ο Dow και ο S&P βρίσκονται ελαφρώς υψηλότερα, με τον Nasdaq να βρίσκεται σε καλό δρόμο για οριακές απώλειες. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κύριοι μέσοι όροι είναι χαμηλότερα για τον Δεκέμβριο.

Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης μιας επώδυνης χρονιάς για τις μετοχές

Η Παρασκευή σηματοδοτεί την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης μιας επώδυνης χρονιάς για τις μετοχές.

Μια ασταθής bear market, ο επίμονος πληθωρισμός και οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve έπληξαν τις μετοχές της ανάπτυξης και της τεχνολογίας. Αυτοί οι παράγοντες επηρέασαν επίσης το επενδυτικό κλίμα.

Και οι τρεις βασικοί μέσοι όροι βαδίζουν προς τη χειρότερη χρονιά τους από το 2008.

Μεταξύ των δεικτών ο Dow ήταν αυτός με τις μικρότερες σχετικά απώλειες για το 2022, με πτώση 8,58%, ενώ ο S&P και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησαν 19,24% και 33,03% αντίστοιχα.

Παρά τις ετήσιες απώλειες, ο Dow σημειώνει τριμηνιαία άνοδο 15,65% και είναι έτοιμος να κλείσει ένα σερί απωλειών τριών τριμήνων. Επίσης, οδεύει προς το καλύτερο τρίμηνο από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Ο S&P ενισχύεται κατά 7,35% και αναμένεται να σπάσει τρεις συνεχόμενες τριμηνιαίες απώλειες. Ο Nasdaq διολίσθησε 0,92%, για τέταρτο συνεχόμενο αρνητικό τρίμηνο για πρώτη φορά από το 2001.

Διαβάστε ακόμη: