search

MAIN STREET

Μέχρι και 800 μονάδες χαμηλότερα βρέθηκε ο Dow πριν μαζέψει λίγο τις απώλειες στο κλείσιμο

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε μέχρι και 803 μονάδες νωρίτερα στη συνεδρίαση ενώ μάζεψε τις ζημιές λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Wall Street: Μικρές διακυμάνσεις στους δείκτες – Χαμηλό τριών μηνών για την απόδοση του 10ετούς

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς το sell-off λίγο πριν το τέλος του έτους επέστρεψε στη Wall Street μετά από μια σύντομη παύση αυτή την εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε μέχρι και 803 μονάδες νωρίτερα στη συνεδρίαση ενώ μάζεψε τις ζημιές λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Ο S&P 500 υποχώρησε γύρω στο 2,01%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 2,75%.

Αυτής της πτώσης έχει προηγηθεί το ράλι 526 μονάδων για τον κεντρικό αμερικανικό δείκτη Dow την Τετάρτη μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα των Nike και FedEx, καθώς και από τα ισχυρά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα.

Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι ότι η επιταχυνόμενη περιοριστική νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο θα έχει σαν αποτέλεσμα τελικά να οδηγηθεί η παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Οι μετοχές της τεχνολογίας οδήγησαν τις απώλειες

Οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν τις απώλειες, με εταιρείες ημιαγωγών όπως η Lam Research και προηγμένων μικροσυσκευών να καταγράφουν πτώση άνω του 10% και 7%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα ο David Tepper, ιδρυτής της Appaloosa Management, σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι κείται υπέρ μιας θέσης πώλησης επι μετοχών. Η δήλωσή του διαχειριστή hedge fund αναστάτωσε την αγορά και οδήγησε τα futures των δεικτών στα χαμηλά ημέρας κατά τη διάρκεια της προσυνεδριακής διαπραγμάτευσης.

Και οι τρεις βασικοί μέσοι όροι αναμένεται να σπάσουν ένα σερί 3 ετών και να παρουσιάσουν τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008.

Εν τω μεταξύ οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περισσότερο από 8% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να προσφέρει εκπτώσεις 7.500 δολαρίων σε ορισμένα από τα οχήματά της, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για επιβράδυνση της ζήτησης στην εταιρεία.

Οι μετοχές της CarMax υποχώρησαν περισσότερο από 5% αφού η εταιρία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα που ήρθαν σε αντίθεση με τις προσδοκίες για κέρδη και έσοδα.

Αντίστοιχη πτώση κοντά στο 5% είχαν και οι μετοχές της Micron Technology λόγω των απογοητευτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, παρασύροντας άλλες μετοχές του κλάδου προς τα κάτω.

Ενώ η AMC, σημείωσε πτώση 13% μετά την ανακοίνωση αύξησης κεφαλαίου.

Διαβάστε ακόμη: