Την ώρα που αύριο 11 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου των περίπου 100 εκατ. ευρώ της Παγκρήτιας τράπεζας, δύο αντικρουόμενοι πόλοι έχουν σχηματιστεί που επηρεάζουν τις εξελίξεις!

Από τη μια η νυν Διοίκηση των Δημόπουλου – Βαρθολομαίου, που έχει συμπράξει με τις προθέσεις Στουρνάρα και συμβαδίζει με τις επιταγές της Τράπεζας της Ελλάδος και από την άλλη ο Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος «αποκλείστηκε» μέσα από τις τυπικές και καθ’ υπερβολή επιταγές της ΤτΕ όσον αφορά την προϋπόθεση του Fit and Proper , που στις μέρες μας απολαμβάνουν δυστυχώς τόσοι και τόσοι, που έχουν πάει στην τράπεζα μόνο για να πληρώσουν το ρεύμα.

Πέραν πάσης αμφιβολίας οι δυο αυτοί πόλοι, των Δημόπουλου – Βαρθολομαίου, με τις ευλογίες του Κεντρικού τραπεζίτη, και του Μιχάλη Σάλλα έχουν αναδείξει ως πεδίο σύγκρουσης την αύξηση κεφαλαίου, όπου ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης και Πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς δεν πρόκειται να συμμετάσχει κατά πληροφορίες. Και οι «κακές γλώσσες» λένε πως θα ήθελε να αποτύχει η αύξηση. Για να καταδείξει ότι είναι αναγκαίος…

Από την άλλη πλευρά, η Διοίκηση της Παγκρήτιας που ενώ αρχικά ήταν στο πλευρό του Μ. Σάλλα, εσχάτως του έχει γυρίσει την πλάτη, ευελπιστεί ότι τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας ίσως ασκήσει πιέσεις σε Εθνική τράπεζα και Alpha bank να μπουν στην αύξηση!

Βεβαίως το γεγονός που δεν αμφισβητείται είναι πως η Παγκρήτια υπέβαλε το business plan από τον Ιούλιο!

Και ακόμη η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα της επάρκειας κεφαλαίων! Πόσα θα χρειασθούν!!! 100; 200; Πόσα;

Ούτε υπάρχει ενταγμένη στο ενημερωτικό της αύξησης η σχετική απαντητική επιστολή της ΤτΕ προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Οπότε η κατάσταση για τους υπάρχοντες μετόχους και τους υποψήφιους επενδυτές φαντάζει ομιχλώδης και ασαφής!

Την ίδια ώρα οι φήμες δίνουν και παίρνουν! Άλλοι μιλούν για κάλυψη όλης της αύξησης και άλλοι για προσπάθεια συγκέντρωσης 45-50 εκατ. ευρώ που επαρκούν για να την «βγάλει» η τράπεζα για 12 μήνες!

Και τούτο υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχουν κατόπιν των πιέσεων οι 2 συστημικές τράπεζες!

Λέγεται ακόμη για ενεργό συμμετοχή μεγαλοεφοπλιστή! Πρόκειται για γηραιό – μπον βιβέρ εφοπλιστή, με επώνυμη και προβεβλημένη σύντροφο από τον χώρο των ΜΜΕ, που μαζί με το γιο του έχουν επιδείξει ενδιαφέρον!

Και οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πάτμο και όχι στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Οι πληροφορίες λένε πως δεν θα βάλει τα λεφτά που φημολογούνται και διαρρέουν επιλεκτικά!

Σε κάθε περίπτωση η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει! Και αύριο θα ξέρουμε τι ποσόν θα έχει συγκεντρωθεί, ποια πλευρά θα έχει νικήσει σε αυτό τον άτυπο τραπεζικό πόλεμο! Οπότε και θα καθορισθεί εάν τελικά τα λεφτά θα βρεθούν ή θα οδηγηθούμε στο απευκταίο σενάριο της Bad bank!

Διαβάστε ακόμη: