Σε αύξηση των τιμών προχώρησε ο όμιλος Swatch Group AG, ανεβάζοντας το κόστος και στην ναυαρχίδα του ομίλου Omega Speedmaster κατά περίπου 7% , σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Jefferies.

Συγκεκριμένα, η τιμή ενός ρολογιού Omega Speedmaster στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται στις 11.840 ευρώ από την 1η Φεβρουαρίου, αυξημένη κατά 7,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Οι τιμές για το ίδιο μοντέλο αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 6,8% στην Ιταλία και 2% στις ΗΠΑ.

Οι αυξήσεις στις μάρκες Swatch, συμπεριλαμβανομένων των Omega, Longines και Tissot, ακολουθούν μια παρόμοια κίνηση της κορυφαίας ελβετικής εταιρείας ρολογιών Rolex SA, η οποία ανέβασε τις τιμές κατά περίπου 2,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη τον Ιανουάριο.

Η Rolex είχε ήδη αυξήσει τις τιμές στην Ευρώπη το φθινόπωρο προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις που προκαλούνται από το ισχυρό δολάριο και το ελβετικό φράγκο έναντι της ασθενέστερης στερλίνας και του ευρώ. Η Rolex συνήθως αυξάνει τις τιμές μόνο μία φορά το χρόνο.

Σε ποιες χώρες αυξάνονται οι τιμές στα ρολόγια

Η άνοδος αυτή δείχνει ότι οι μάρκες Swatch πιστεύουν ότι οι καταναλωτές θα εμπιστευθούν ξανά το brand παρά τις υψηλότερες τιμές, καθώς η ζήτηση για ρολόγια υψηλής ποιότητας παραμένει ισχυρή.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι μάρκες ρολογιών πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των Rolex και των Omega, αυξάνουν τις τιμές κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Για παράδειγμα, το κόστος ενός ρολογιού Omega Seamaster 300 αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 6,5% και στις τρεις χώρες, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Swatch, Nick Hayek, δήλωσε στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα μπορούσε να επιτύχει πωλήσεις ρεκόρ έως και 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το 2023, καθώς η Κίνα βγαίνει ξανά στις αγορές.

Υπενθυμίζεται πως οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών έφτασαν το 2022 σε αξία ρεκόρ 24,8 δισ. ελβετικών φράγκων, σημειώνοντας αύξηση 11,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση των εξαγωγών επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο σε 5,8%.

Διαβάστε ακόμη: