Έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στους καλά γνωρίζοντες πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση του Μυτιληναίου στην χρηματιστηριακή αγορά είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των κεφαλαιοποιήσεων Motor Oil και ΕΛΠΕ! Και το ερώτημα προκαλείται από το γεγονός ότι αυτός ο συσχετισμός κεφαλαιοποιήσεων είναι «παρά φύση» αν συνειδητοποιήσει κανείς πόσο ισχυρές, κερδοφόρες και με επέκταση σε πλήθος τομέων σχετικά με το εύρος της Ενέργειας είναι οι δύο μεγάλες εταιρίες πετρελαιοειδών, που κατέχουν τα δύο μεγάλα διυλιστήρια της χώρας και έχουν από πίσω τους δυο από τις πανίσχυρες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, τους Βαρδινογιάννηδες και τους Λάτσηδες!!!
Υπό αυτή την έννοια είναι προφανές ότι κάτι στην προκειμένη περίπτωση δεν πάει καλά! Ή ο Μυτιληναίος είναι υπερτιμημένος ή η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ, υποτιμημένες μετοχές!

Φήμες1: Η Motor Oil αγοράζει την Ηλέκτωρ! Η διάχυτη φημολογία ότι Βαρδινογιάννηδες και Ολλανδός βρίσκονται κοντά σε οριστική συμφωνία! Ως γνωστόν η Ηλέκτωρ είναι θυγατρική του Ελλάκτωρα στον οποίο η Motor Oil κατέχει το 30%!

Η ενεργοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από μικρούς και μεγάλους επενδυτές ενόψει και της Επενδυτικής βαθμίδας έχουν προκαλέσει μια έκρηξη φημολογίας, όσον αφορά επιθετικές κινήσεις και εξαγορές, κάτι απολύτως αναμενόμενο σε μια αγορά που για μια δεκαετία και επιπλέον, είχε παραμείνει εν υπνώσει!

Η πρώτη φήμη που κυκλοφορεί στην πιάτσα – και που δεν έχει επιβεβαιωθεί- κάνει λόγο για απόκτηση της Ηλέκτωρ, θυγατρικής του Ελλάκτωρα, από την Μότορ Όιλ! Ως γνωστόν η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τον τομέα του περιβάλλοντος και την διαχείριση απορριμμάτων, γεγονός που ενισχύει τη φημολογία ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για να περάσει το 100% στον έλεγχο της Motor Oil, η οποία ως γνωστόν κατέχει το 30% του Ελλάκτωρα!

Φήμες 2: Ποιες είναι οι 2 «πυραμίδες» της χρηματιστηριακής αγοράς που παραπέμπουν στις εποχές με τις «φούσκες» και είναι ορατός ο κίνδυνος να σκάσουν;-  Ποιος «έφαγε πόρτα» από το Λονδίνο;

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ραγδαία άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς έχει προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών των μετοχών, σε ορισμένες περιπτώσεις αδικαιολόγητα, ειδικά σε μετοχές εταιριών που βασίζουν την προοπτική τους σε ευφάνταστα stories, μέσω των οποίων ενίοτε παραπλανούν τους επενδυτές αλλά και τις Χρηματιστηριακές Αρχές!

Υπό αυτό το πρίσμα συζητείται εντόνως στην χρηματιστηριακή πιάτσα και κυκλοφορεί ως φημολογία ότι 2 «πυραμίδες» βρίσκονται σε εξέλιξη, που παραπέμπουν στην εποχή της φούσκας, με ορατό τον κίνδυνο να σκάσουν και να παρασύρουν τους αφελείς μικρούς και μεγάλους επενδυτές!

Λέγεται μάλιστα ότι οι δυο πυραμίδες αφορούν μετοχές «υπεράνω υποψίας»!!! Λέτε;

 «Πόρτα» από το Λονδίνο!

Την ίδια ώρα, η σχετική φημολογία κάνει λόγο για «πόρτα» που έφαγε μεγάλος εισηγμένος από το Λονδίνο με αποτέλεσμα το «αφήγημα» στο οποίο στηρίχθηκε εν πολλοίς η άνοδος της μετοχής, να έχει υποστεί μεγάλο ρήγμα! Λέγεται μάλιστα ότι για τον λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει η επιχείρηση δημιουργίας εκ νέου θετικού κλίματος, δια μέσω πριμοδοτούμενων δημοσιευμάτων! Από γνωστά ΜΜΕ, που πριν από λίγο καιρό εξαπέλυαν επιθέσεις σε «ανταγωνιστικούς» ομίλους! Ο νοών νοείτο…

Ως πότε θα ανέχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης την ομήγυρη των δήθεν, κεντρώων και «διανοουμένων», αλαζόνων και φανφαρόνων που καυχώνται για τη στροφή στο κέντρο και διαδίδουν ότι κυβερνούν τη χώρα από το παρασκήνιο;

Ένα παράκεντρο που αποτελείται από δήθεν κεντρώους (στην πραγματικότητα διαχρονικούς περιφερόμενους σε ανυπόληπτα κόμματα)  και αυτοαποκαλούμενους διανοούμενους (επί της ουσίας μπουρδολόγους που επιδίδονται σε μια άκρατη αμπελοφιλοσοφία) που φέρεται να ασκεί εξωθεσμική επιρροή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ως προς την πολιτική που ακολουθεί και τα πρόσωπα που έχει επιλέξει να στελεχώσουν την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του Κράτους, καυχιέται και κομπάζει σε όλο το κυβερνητικό σύστημα, ότι ασκεί την πραγματική εξουσία και διοικεί τη χώρα από το παρασκήνιο!!!

Η εν λόγω συνομοταξία των πολιτικά αστέγων, που επί χρόνια περιφέρονταν στα όρια της γραφικότητας, κάπου μεταξύ Ποταμιού, Δράσης και άλλων ασήμαντων κομματικών μορφωμάτων, διαλαλεί στην πιάτσα ότι η στροφή Μητσοτάκη προς το Κέντρο και η «αποκήρυξη» της Δεξιάς από την Παράταξη, είναι δικό της έργο και πως ούτε λίγο ούτε πολύ, η σαρωτική νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές οφείλεται σε αυτήν!

Ποιος τελικά διοικεί τον τόπο αυτόν; Οι περιφερόμενοι δήθεν διανοούμενοι που πολιτικά και κομματικά έχουν επιτύχει στη ζωή τους το απόλυτο μηδέν ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Και εντέλει, αυτή την ομήγυρη των δήθεν, των αλαζόνων και φανφαρόνων που υποδύονται κάτι που δεν είναι και η οποία έχει ήδη υπερβεί κάθε όριο πρόκλησης και επίδειξης, ως πότε θα την ανέχεται ο πρωθυπουργός;

Δεν αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του κόμματος και της κυβερνητικής εξουσίας;

Της «Ερευνητικής δημοσιογραφίας» το Σιδηρούν κιγκλίδωμα! Η δεοντολογία, οι «ρεπόρτερς- εισαγγελείς», η δήθεν έρευνα- εμμονή, η στοχοποίηση, η δολοφονία χαρακτήρων, τα πρόσωπα – κλειδιά και τα αμείλικτα ερωτήματα!

Μία σειρά δημοσιογράφων που εδώ και καιρό έχουν αναγάγει εαυτόν σε «αυτόκλητους εισαγγελείς» και κριτές των πάντων, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δεοντολογίας. Στο όνομα της «ερευνητικής δημοσιογραφίας» έχουν επιδοθεί στην ανάλυση και αναμόχλευσης ενός και μόνο θέματος – λες και δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα επικαιρότητας, σκάνδαλα και υποθέσεις που χρίζουν διερεύνησης – με αποτέλεσμα να έχουν περάσει στη σφαίρα της εμμονής.

Περιπτώσεις δημοσιογράφων όπως οι κ. Τέλλογλου, Κουκάκης, Χονδρόγιαννος, Τριανταφύλλου και φυσικά οι περιβόητοι Reporters United, με τους οποίους έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς και οι προαναφερόμενοι, έχουν περιορίσει τη δημοσιογραφική τους δραστηριότητα και έρευνα σε ένα και μόνο θέμα. Αυτό, προφανώς, δεν είναι και τόσο… ερευνητικό. Ειδικότερα από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι λειτουργούν συντονισμένα και ξεπερνούν κάθε όριο δεοντολογίας, στέλνοντας μαζικά email με ερωτήματα που αφορούν ακόμα και στην προσωπική ζωή των ερωτώμενων.

Με τον «μανδύα» του δημοσιογράφου – ερευνητή, απευθύνονται σε πρόσωπα τα οποία είναι απορίας άξιο γιατί έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη στάση τους αυτή αλλά και για τον τρόπο που ενεργούν, είναι πάρα πολλά. Ένα από τα βασικά είναι το αν το θέμα στο οποίο έχουν επικεντρωθεί εμμονικά, είναι το μοναδικό που ενδείκνυται για ερευνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος με τον οποίο δρουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μάλιστα, εγείρει και το βασικό ερώτημα για το αν είναι κατευθυνόμενη η έρευνα που έχουν επιλέξει να πραγματοποιήσουν.

Το ενδεχόμενο να αποτελεί προϊόν κάποιας συμφωνίας, στο πλαίσιο δολοφονίας χαρακτήρων ισχυροποιείται ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα και για το από πού βιοπορίζονται οι συγκεκριμένοι ερευνητικοί δημοσιογράφοι.

Είναι, άλλωστε, νωπές οι μνήμες των αποκαλύψεων για τους Reporters United που ενήργησαν με ίδιο ακριβώς πλαίσιο, όπως οι προαναφερόμενοι δημοσιογράφοι. Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε δημιουργηθεί από πρώην κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έναν μήνα πριν από τις εκλογές του 2019 στις οποίες είχε εκλεγεί κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Η απόκρυψη στοιχείων για την κομματική ταυτότητα του συνιδρυτή κ. Κάσδαγλη και ο τρόπος που κινήθηκε η εν λόγω ιστοσελίδα, ερευνώντας μονοθεματικά και εμμονικά, θυμίζει τη δράση των προαναφερόμενων δημοσιογράφων. Επί της ουσίας, και οι εν λόγω κινούνται με τρόπο τέτοιο που ελέγχεται το κατά πόσο όλες αυτές οι έρευνες και οι αποκαλύψεις ήταν προϊόντα ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας.

Το σενάριο της κατά παραγγελίαν «ερευνητικής δημοσιογραφίας» με απώτερο σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρα συγκεκριμένων προσώπων, έχει ενισχυθεί πλέον στο έπακρο με τη στάση που τήρησαν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η προνομιακή σχέση του δημοσιογράφου Κουκάκη με την πασίγνωστη χρηματιστηριακή εταιρία «Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ»!

Είναι απορίας άξιον το πώς έχουν καταφέρει κάποιοι, ή θεωρούν ότι έχουν καταφέρει για την ακρίβεια, να θεωρούνται «αδέκαστοι», «άμεμπτοι» και «αντικειμενικοί», την ώρα που οι ίδιοι κατά καιρούς καταστρατηγούν κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής. Ειδικότερα όταν μιλάμε για ανθρώπους που κάνουν «σημαία» την ερευνητική δημοσιογραφία, είναι ως και εξοργιστικό να βλέπει κανείς ότι λειτουργούν με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι σε άλλους συναδέλφους αλλά και σε επιχειρηματίες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτό του Θανάση Κουκάκη. Ο έμπειρος δημοσιογράφος που ειδικεύεται στο χρηματιστηριακό και οικονομικό ρεπορτάζ, συνηθίζει να είναι «υπέρμαχος» της «ερευνητικής δημοσιογραφίας» ειδικά στα προφίλ του στα social media. Διαρκώς αναρτά «αποκαλύψεις» και «έρευνες», ωστόσο, ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση στο προφανές. Πόσο ηθικό, αλλά κυρίως και πόσο νόμιμο, είναι να αρθρογραφεί για χρηματιστηριακά θέματα όταν έχει στενή σχέση με διευθύνοντα σύμβουλο χρηματιστηριακής εταιρείας; Η σχέση του κ. Κουκάκη με τον κ. Χρυσοχοΐδη της ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΧΕ, προφανώς και δεν επικρίνεται ή απαγορεύεται από τον οιονδήποτε.

Το γεγονός, όμως, ότι υπάρχει ενδεχομένη προνομιακή πληροφόρηση αλλά και τυχόν «χειραγώγηση» επενδυτών από τα γραφόμενα ενός δημοοσιογράφου, που σχετίζεται με τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας πασίγνωστης χρηματιστηριακής εταιρείας, θα έπρεπε να αποτελέσει θέμα έρευνας. Τόσο για το νόμιμο, όσο και για το ηθικό του πράγματος…

Απόλυτη κατάρρευση και οικονομική καταστροφή για πρώην συστημικό τραπεζίτη, εμβληματικής ιδιωτικής τράπεζας με βασικό μέτοχο τότε, Έλληνα μεγιστάνα! Ζει σε δυάρι διαμέρισμα στο Παγκράτι! Οι αποτυχημένες business και οι λάθος επιλογές στη Ναυτιλία, σε συνδυασμό με τα ανοίγματα στις τράπεζες και την εμπλοκή συγγενικού προσώπου, απέφεραν την ελεύθερη πρώτη ενός τζέντλεμαν…

Μαθαίνω ότι…

πρώην συστημικός τραπεζίτης, που θήτευσε σε εμβληματική τράπεζα όταν βασικός της μέτοχος ήταν ακόμη Έλληνας μεγιστάνας, φέρεται να βρίσκεται στα όρια της απόλυτης οικονομικής κατάρρευσης, μολονότι από τα χέρια του πέρασαν πολλά λεφτά ενώ ενασχολήθηκε ενεργά με πληθώρα από business, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές, που στο τέλος της ημέρας τον οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή, λόγω ανοιγμάτων στις τράπεζες και εμπλοκή συγγενικών του προσώπων!

Ο εν λόγω τραπεζίτης, που κατά κοινή ομολογία είναι καλό παιδί και ουδέποτε «την είδε» όπως κάποιοι συνάδελφοι του στην ιδιωτική συστημική τράπεζα, ούτε προκάλεσε με τη στάση και τη συμπεριφορά του, φέρεται να έχει απωλέσει το σύνολο της περιουσίας του και την ώρα τούτη ζει σε ένα δυάρι διαμέρισμα στο Παγκράτι…

Διαβάστε ακόμη: