Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άρχισε με το… δεξί την πορεία στο εφετινό Αμερικανικό Όπεν. Χρειάσθηκε τρία σετ, ωστόσο, κατάφερε με ένα πειστικό decider να ξεπεράσει το εμπόδιο Τατιάνα Μαρία (νούμερο 85 στον κόσμο), ως εκδίκηση για την ήττα πριν από μερικές εβδομάδες, στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον.

Ύστερα από μία ώρα και 57 λεπτά αγώνα, η Σάκκαρη πέτυχε τη 14η νίκη καριέρας στο τουρνουά και προκρίθηκε στις «64» για 6η συνεχόμενη χρονιά, επικρατώντας με 6–4, 3–6, 6–0.

Αν και στα πρώτα δύο σετ έκανε πολλά αβίαστα λάθη (32), στο καθοριστικό σκέλος του αγώνα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, θέτοντας νοκ–άουτ την ημιφιναλίστ του εφετινού Γουίμπλεντον.

Πλέον, η Σάκκαρη περιμένει να μάθει την επόμενη αντίπαλο, η οποία θα προκύψει από την αναμέτρηση της Γαλλίδας Νταϊάν Παρί (νούμερο 74), με την Κινέζα Ξιγιού Γουάνγκ (νούμερο 75).

Για να κερδίσει το πρώτο της ματς στον εφετινό θεσμό της Νέας Υόρκης, η Μαρία Σάκκαρη χρειάσθηκε να… «επιστρατεύσει» το καλύτερο παιχνίδι της στο τρίτο σετ, αποφεύγοντας τα… καρδιοχτύπια.

Δεν ήθελε να περάσει ξανά ό,τι έζησε στο Λονδίνο από την Τατιάνα Μαρία και παίζοντας εξαιρετικό τένις για 29 λεπτά, «καθάρισε» την υπόθεση «πρόκριση».

Η Γερμανίδα κατάφερε να βγάλει μόλις έναν winner στο τρίτο σετ, με τη Σάκκαρη να υποκύπτει μονάχα σε επτά αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τα… 32 των δύο προηγούμενων σετ.

Η 27άχρονη Ελληνίδα έχασε μόλις δέκα πόντους στο καθοριστικό σκέλος της αναμέτρησης, ενώ, κέρδισε 26 και συνολικά, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 33 winners (19 περισσότερους από την αντίπαλό της) και 46/73 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτο κουδούνι με αλλαγές – Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου

Φορολογικές δηλώσεις: Τελευταίο «καμπανάκι» για όσους δεν τις υπέβαλλαν ακόμη, έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

Πογκμπά: Ο αδερφός και οι φίλοι του τον απείλησαν με όπλα και τού ζήτησαν 13 εκατ. ευρώ!