Η Μαρία Σάκκαρη «μεγαλώνει» το όνομα της στο US Open, και στο χώρο του γυναικείου τένις, και το αμερικανικό Grand Slam δεν θα μπορούσε παρά να… υποκλιθεί στην Σπαρτιάτισσα αθλήτρια.

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια τεράστια νίκη κόντρα στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, Μπιάνκα Αντρεέσκου και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του US Open.

Σημειώνεται πως όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές μέσω των social media του US Open, την στιγμή μάλιστα που το ρολόι έδειχνε 1:40 το βράδυ στη Νέα Υόρκη: «Είναι επίσημο πως βλέπουμε το παιχνίδι σε μονό γυναικών που τράβηξε περισσότερο στην ιστορία του US Open».

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική και είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκληρώθηκε στις 02:12 τα ξημερώματα ώρα Νέας Υόρκης (09:12 ώρα Ελλάδος). Κανένας άλλος αγώνας γυναικών δεν έχει ολοκληρωθεί τόσο αργά στην ιστορία του τουρνουά, με τη Σάκκαρη να γράφει ιστορία όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και επειδή έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open. Θα είναι ο δεύτερος προημιτελικός της σε Grand Slam και έρχεται μόλις 3 μήνες μετά τον πρώτο, που ήταν στο Roland Garros, όπου είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της Σάκκαρη σχολιάστηκε από το λογαριασμό του US Open στα social media. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, εμφανίστηκε μια φωτογραφία που εμφάνισε την Σάκκαρη σαν Ελληνίδα πολεμίστρια, φέροντας εκτός από την ρακέτα της και μία ελληνική ασπίδα.

Χρυσάφι η πρόκριση 

Ένα πολύ σημαντικό ποσό θα βάλει στον τραπεζικό της λογαριασμό η Μαρία Σάκκαρη, με την πρόκριση της στα προημιτελικά του US Open.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εξασφάλισε πριμ 425.000 δολαρίων (!) με την παρουσία της στα προημιτελικά του αμερικανικού Grand Slam, ενώ στην περίπτωση που κάνει νέα.. υπέρβαση και φτάσει στα ημιτελικά -αποκλείοντας την Καρολίνα Πλίσκοβα- θα εξασφαλίσει 675.000 δολάρια.

Στην περίπτωση που φτάσει στον τελικό του US Open και ηττηθεί θα εισπράξει 1,25 εκατ. δολαρίων, ενώ ο τίτλος στο τουρνουά θα της δώσει το ποσό των 2,5 εκατ. δολαρίων.

Το φετινό US Open προσφέρει συνολικά 57,5 εκατ. δολάρια στους αθλητές, ποσό που αποτελεί ρεκόρ ξεπερνώντας αυτό του 2019.