Μια πολυτελής και φιλική προς το περιβάλλον πλωτή όαση πρόκειται να γίνει πραγματικότητα στις αρχές του επόμενου έτους. Ο λόγος για την Anthénea, την πρώτη πλωτή πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου, η οποία έχει σχήμα θόλου και παρουσιάστηκε για πρώτη το 2019.

Το αρχικό σχέδιο της Anthénea έγινε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jean-Michel Duacancelle, ο οποίος το εμπνέυστηκε από την ταινία James Bond του 1977, The Spy Who Loved Me. Η φουτουριστική δομή χρειάστηκε περισσότερα από πέντε πρωτότυπα και πάνω από 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά τώρα είναι έτοιμη να βρεθεί στις θάλασσες.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Anthenea ανοίγει ένα παράθυρο στον υποβρύχιο κόσμο, προσφέροντας έναν μαγικό χώρο διαβίωσης και την δυνατότητα να ζήσετε μια μαγική εμπειρία σε τέλεια αρμονία με την φύση.

Η Anthénea έχει διάμετρο 9,4 μέτρα και προσφέρει χώρο είτε για δύο ενήλικες ή για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων. Το πολυτελές εσωτερικό διαθέτει σαλόνι, μπαρ και μικρή κουζίνα, ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχει ο χωρος Solarium, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και διαθέτει μια μηχανοκίνητη και ανακλινόμενη οροφή με δυνατότητα αυτόματης εναλλαγής προς την κατεύθυνση του ανέμου.

 

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του θόλου είναι η ικανότητα του να συνδυάζεται άψογα με τον θαλάσσιο κόσμο. Η εταιρεία το περιγράφει ως “άνθος λωτού” καθώς κάθεται πάνω στις θάλασσες και δεν έχει καμία επίδραση στο υποβρύχιο οικοσύστημα. Είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες και τροφοδοτείται από 100% καθαρή ενέργεια, ενώ διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος θαλασσινού νερού και σύστημα επεξεργασίας αποβλήτων εγκεκριμένο από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ. Τέλος διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα αγκύρωσης που προκαλεί ελάχιστες ζημία στον πυθμένα του ωκεανού.

Η εταιρεία λέει ότι οι θόλοι αυτοί μπορούν να αγοραστούν και απο ιδιώτες, η ίδια ωστόσο επιδιώκει να συνεργαστεί με ξενοδόχους σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει πλωτά θέρετρα. Το Anthénea θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως πολυτελές Airbnb ή να διαμαρφωθεί ώστε να λειτουργήσει ως πλωτό σπα ή εστιατόριο.

Όσον αφορά την τιμή, το βασικό Anthénea ξεκινά από περίπου 365.000 δολάρια, ενώ τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπως η πλωτή έκδοση spa, 730.000 δολάρια. Η εταιρεία αναφέρει ότι τυχόν παραγγελίες που θα γίνουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, θα παραδοθούν στις αρχές του 2022.