search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πρώτη «μετωπική» ΣΕΒ και Υπουργείου Ενέργειας είναι γεγονός

Eίναι η πρώτη φορά ουσιαστικά που ο αρμόδιος υπουργός κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει και τι θα βρει μπροστά του...

Η πρώτη «μετωπική» ΣΕΒ και Υπουργείου Ενέργειας είναι γεγονός

Μαθαίνω ότι για πρώτη φορά ειπώθηκαν διάφορα…γαλλικά και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους, μεταξύ κορυφαίων επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ και του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα, με αφορμή τις επικείμενες (και προγραμματιζόμενες από τώρα) διακοπές ρεύματος, ειδικά στην υψηλή τάση. Αν οι πληροφορίες που μου μεταφέρθηκαν αληθεύουν, τότε πράγματι υπήρξε σφοδρή σύγκρουση και σε θεσμικό επίπεδο, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν ζήτησαν και φυσικά δεν έλαβαν υπόψη τους τις θέσεις των βιομηχανιών.

Οι οποίες από την πλευρά τους κάνουν λόγο όχι μόνο για προχειρότητα, αλλά και για “εγκληματικές επιλογές”, με βάση όσα περιήλθαν σε γνώση τους.

Δεν ξέρω λεπτομέρειες του όλου σχεδιασμού και για το λόγο αυτό δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά ουσιαστικά που ο αρμόδιος υπουργός κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει και τι θα βρει μπροστά του, αν και όταν αρχίσουν οι διακοπές στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες της χώρας.

Προσθέστε ότι πολλά συμβόλαια με ΔΕΗ κυρίως και κάποιους ακόμα παρόχους λήγουν σε λίγες μέρες και στα νέα συμβόλαια οι τιμές δεν θα έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες. Κάπου εκεί, είναι πολύ πιθανό να δούμε κεντρική κυβερνητική παρέμβαση, γιατί το θέμα “καίει” κυριολεκτικά.

Διαβάστε ακόμη: