Η Ολλανδία αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από απειλές που δέχθηκε η διπλωματική αποστολή. Ο εκπρόσωπος της ολλανδικής αποστολής δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό το προξενείο.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε έντονα, μετά το κάψιμο του Κορανίου από εξτρεμιστή στη Χάγη. Ανάμεσα στις δύο χώρες, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, ενώ, υπήρξαν και δημόσιες τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων και πολιτικών.

Παράλληλα, η Μεγάλη Βρετανία ακολούθησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες που αναρτήθηκαν από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αναρτώντας συστάσεις για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Το “gov.uk” προειδοποιεί τους πολίτες για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και αναφέρει ότι οι τουρίστες θα πρέπει να συμβουλεύονται τις τοπικές αρχές, καθώς και να ενημερώνονται διαρκώς από τα Μέσα ενημέρωσης κατά την παραμονή τους. «Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Τουρκία» και εφιστά την προσοχή σε χώρους όπου συχνάζουν Δυτικοί στην Κωνσταντινούπολη όπως εκκλησίες, συναγωγές, πρεσβείες / προξενεία και άλλα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά την κίνηση του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας «Σκληρή Γραμμή», Ράσμους Παλουντάν, να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία, στην Στοκχόλμη.

Διαβάστε ακόμη: