Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν μικτές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα και προσβλέπουν σε μια γεμάτη εβδομάδα σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων και την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,6% στις απογευματινές συναλλαγές μετά από σταθερό άνοιγμα, με τους κλάδους να βρίσκονται κυρίως σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές της εξόρυξης σημείωσαν πτώση 1,9%, ενώ το λιανικό εμπόριο και τα μέσα ενημέρωσης υποχώρησαν το καθένα με άνοδο 0,3%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7367.05 μονάδες αρνητικός κατά 0.47%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0.60% στις 14709.75 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0.03% στις 6818.15 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27389.98 μονάδες αυξημένος κατά 0,12%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 8961.6 μονάδες αρνητικός κατά 0,75%.

Η Roche εξαγοράζει την Telavant Holdings

Εν τω μεταξύ ο ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός Roche κατέληξε σε συμφωνία 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Telavant Holdings.

Η ελβετική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Roche ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την Telavant Holdings σε συναλλαγή 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Telavant παράγει φάρμακα για άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις και ινωτικές ασθένειες και βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας «υποσχόμενης νέας θεραπείας» για ασθενείς με νόσο του Crohn, δήλωσε η Roche σε δελτίο τύπου.

Οι όροι της εξαγοράς περιλαμβάνουν μια βραχυπρόθεσμη πληρωμή ορόσημο ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μετοχές της Roche παρέμειναν ως επί το πλείστον αμετάβλητες στις αρχές της διαπραγμάτευσης μετά την ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: