Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ένα κλιμάκιο των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών βρίσκεται ήδη στη Σάμο προκειμένου να διερευνήσει πληροφορίες για δίκτυο της Χαμάς.

Οι Αμερικανοί συνεργάζονται με τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση ισλαμικών ομάδων που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.

Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες διαβίβασαν στις αρμόδιες ελληνικές αρχές μια απόρρητη έκθεση που αφορά Έλληνες επιχειρηματίες για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι αποτελούν πλυντήρια της Χαμάς.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς οι εταιρείες των συγκεκριμένων επιχειρηματιών έχουν έντονη δραστηριότητα σε χώρες της Μέσης Ανατολής και συνεργάζονται με εταιρείες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ.

Ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος διέταξε επείγουσα έρευνα.

Η μαύρη λίστα των Αμερικανών περιλαμβάνει τρεις μεσαίους επιχειρηματίες που είναι ιδιοκτήτες φαρμακευτικών εταιρειών, τέσσερις μικρές ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και έναν μεγάλο όμιλο Λιβανέζικων συμφερόντων που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη: