Στην αλλαγή της σύνθεσης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ούτως ώστε να προκαλέσει ταχεία επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και να σηματοδοτήσει τη νέα, μετά την πανδημία, εποχή, προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός!

Κατά πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ευρύ και δομικό ανασχηματισμό, ο οποίος θα είναι εκλογικός, υπό την έννοια ότι θα αποτελείται από πρόσωπα που αφενός θα είναι αποτελεσματικά, αφετέρου θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν το κρίσιμο πριν τις εκλογές του 2023 διάστημα!

Βεβαίως, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν μπορεί να αποκλειστεί οριστικά, ιδίως από τη στιγμή που η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται και πάλι σε επίπεδα 13%-15%!!!

Ωστόσο, υπό κανονικές συνθήκες ο πρωθυπουργός θα προβεί μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σε ευρύ ανασχηματισμό σηματοδοτώντας την απαρχή της νέας πορείας εξόδου από την κρίση.

Η ηγετική τριάδα, η εμπιστοσύνη των ξένων και η έξοδος στις αγορές!

Υπό αυτό το πρίσμα, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη κυριαρχεί η ιδέα της προώθησης στα υπουργεία-κλειδιά μιας νέας ηγετικής τριάδας για την οικονομία, τρία πρόσωπα που μέσα από ρόλους, αποφάσεις και διαδρομές έχουν επιδείξει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οι αλλαγές αυτές λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή κατά την οποία ήδη δημιουργούνται σοβαρές προσδοκίες αλλαγής της τάσης μέσα από την έλευση ξένων επενδυτών και την ενεργή εκ νέου τοποθέτηση των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ήδη δημοσιεύθηκε η αναβάθμιση από την Standard and Poor’s, ενώ μόλις την εβδομάδα που πέρασε υπήρξε η μεγάλη επιτυχία της αύξησης της Τρ. Πειραιώς η οποία πλέον εξυγιάνθηκε, προσέλκυσε τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και οδηγεί το τραπεζικό σύστημα στη νέα τάξη πραγμάτων.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται μια απόλυτα επιτυχής έξοδος επιχειρήσεων και τραπεζών στις αγορές για άντληση κεφαλαίων, όπως ξεκάθαρα προκύπτει με τις ομολογιακές εκδόσεις της ΔΕΗ, του Μυτιληναίου, της Μότορ Όιλ, της Eurobank!

Είναι προφανές πως η εμπιστοσύνη των ξένων προς το εγχώριο τραπεζικό και επιχειρηματικό σύστημα έχει αποκατασταθεί και τούτο σταδιακά διαφαίνεται και στο Χρηματιστήριο!

Ο καινοτόμος και αποφασιστικός Κυρ. Πιερρακάκης!

Για το υπ. Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του την αντικατάσταση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος στο Ψηφιακής Πολιτικής παρείχε έργο, καινοτόμες δράσεις αλλά και ταχύτητα στις αποφάσεις.

Οι πληροφορίες λένε πως με φόντο το Ταμείο Ανάκαμψης και τους πόρους που θα επιδιωχθεί να απορροφηθούν σχεδιάζεται η ενσωμάτωση του Ψηφιακής Πολιτικής στο Ανάπτυξης ή… αντιστρόφως!

Σε κάθε περίπτωση, επικεφαλής θα τεθεί ο Κ. Πιερρακάκης, οι μετοχές του οποίου είναι ανεβασμένες και για τον οποίο συζητήθηκε ακόμη και να πάρει τη θέση του υπ. Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη στο Μαξίμου.\

Το δίδυμο Σκυλακάκη – Πατέλη στη θέση Σταϊκούρα 

Στο υπουργείο Οικονομικών οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος είναι ομολογουμένως βαθύς γνώστης του αντικειμένου αλλά διοικεί ως «λογιστής» λένε οι κακές γλώσσες, να αντικαθίσταται από το δίδυμο Σκυλακάκη – Πατέλη.

Ο Θ. Σκυλακάκης έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής με τα αναπτυξιακά ταμεία και προγράμματα, είναι φιλελεύθερος, άνθρωπος της αγοράς, με γνώση και αποτελεσματικότητα! Οι πληροφορίες τον φέρουν να αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών με αναπληρωτή τον κ. Αλ. Πατέλη.

Το success story της Τρ. Πειραιώς

Ο οικονομικός σύμβουλος του Μαξίμου θεωρείται επίσης επιτυχημένος, ιδίως μετά την ανάμιξή του στο success story της αύξησης κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς!

Με ξεκάθαρες θέσεις όσον αφορά στο τραπεζικό τοπίο, αλλά και στα μακροοικονομικά, ο Αλ. Πατέλης καλείται να κεφαλαιοποιήσει τη μέχρι σήμερα επιτυχία του και να συνδράμει αποφασιστικά στην πορεία προς την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που μαζί με το ΕΣΠΑ αγγίζουν τα 72 δισ. ευρώ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.