Τα εργοστάσια στην Ασία ανέφεραν υποτονική ζήτηση τον Ιούλιο, καθώς οι νέες εγχώριες και παγκόσμιες παραγγελίες υποχώρησαν στην αρχή του τρίτου τριμήνου, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη αδύναμη δυναμική στην παγκόσμια οικονομία.

Έξι από τις εννέα ιδιωτικές έρευνες που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στους μεγάλους παραγωγούς της Ασίας συρρικνώθηκε ξανά τον Ιούλιο. Η ένδειξη για την Κίνα έπεσε απροσδόκητα σε συρρίκνωση για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

Εκτός από την Κίνα, οι μετρήσεις για την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ σηματοδοτούν επίσης συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας. Μόνο αυτά για την Ινδία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες επεσήμαναν επέκταση.

Η ασθενής ζήτηση συνέβαλε επίσης εν μέρει στο μειωμένο κόστος παραγωγής, το οποίο μπορεί να μετριάσει τις πληθωριστικές πιέσεις και τελικά να οδηγήσει σε χαλαρότερη νομισματική πολιτική σε ορισμένες αναδυόμενες ασιατικές οικονομίες.

Η ανάγνωση του δείκτη των διευθυντών αγορών της μεταποίησης για την Ταϊβάν ήταν ιδιαίτερα δεινή, υποχωρώντας στο 44,1 τον Ιούλιο από 44,8 τον Ιούνιο, σύμφωνα με την S&P. Ο ρυθμός πτώσης ήταν ο πιο απότομος που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2022.

Οι έρευνες για τη μεταποίηση PMI αποτελούν κορυφαίους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας. Μια ένδειξη πάνω από 50 δείχνει μια επέκταση της δραστηριότητας, ενώ μια ένδειξη κάτω από αυτό το επίπεδο υποδηλώνει συρρίκνωση.

Στην Κίνα, η ένδειξη Caixin/S&P PMI μειώθηκε στο 49,2 τον Ιούλιο από 50,5 τον προηγούμενο μήνα. Ήταν η πρώτη συρρίκνωση σε τρεις μήνες και χαμηλότερη από τη μέση πρόβλεψη για 50,3 σε δημοσκόπηση του Reuters.

Αυτό οφείλεται στην πτώση των νέων επιχειρήσεων που έλαβαν οι παραγωγοί της Κίνας τον Ιούλιο, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την αύξηση του όγκου πωλήσεων τους δύο προηγούμενους μήνες, δήλωσε η Caixin/S&P.

Οι νέες εξαγωγικές δραστηριότητες συρρικνώθηκαν επίσης με σταθερό ρυθμό που ήταν ο ταχύτερος από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την έρευνα.

Διαβάστε ακόμη: