Τα τσιπ θα τροφοδοτήσουν τελικά πιο προηγμένες εργασίες που σχετίζονται με το Metaverse.

Όπως η εικονική πραγματικότητα και η επαυξημένη πραγματικότητα, καθώς και το αναπτυσσόμενο πεδίο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο γενικά αναφέρεται σε λογισμικό AI που μπορεί να δημιουργήσει συναρπαστικό κείμενο, εικόνες και βίντεο.

Η Meta έχει δημιουργήσει προσαρμοσμένα τσιπ υπολογιστών για να βοηθήσει με τις εργασίες τεχνητής νοημοσύνης και επεξεργασίας βίντεο και μιλάει για αυτά δημόσια για πρώτη φορά.

Ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε τα εσωτερικά πρότζεκτ του για τσιπ πυριτίου πρώτη φορά στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενόψει μιας εικονικής εκδήλωσης που συζητούσε τις επενδύσεις της εταιρείας σε τεχνικές υποδομές τεχνητής νοημοσύνης.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις επενδύσεις της Meta σε τεχνητή νοημοσύνη και σχετικό υλικό κέντρων δεδομένων καθώς η εταιρεία ξεκινά ένα «έτος αποτελεσματικότητας» που περιλαμβάνει τουλάχιστον 21.000 απολύσεις και σημαντικές περικοπές κόστους.

Αν και είναι ακριβό για μια εταιρεία να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τα δικά της τσιπ υπολογιστών, ο αντιπρόεδρος υποδομής Alexis Bjorlin δήλωσε ότι η Meta πιστεύει ότι η βελτιωμένη απόδοση θα δικαιολογήσει την επένδυση.

Η εταιρεία έχει επίσης αναθεωρήσει τα σχέδια των κέντρων δεδομένων της για να επικεντρωθεί περισσότερο σε ενεργειακά αποδοτικές τεχνικές, όπως η υγρή ψύξη, για τη μείωση της υπερβολικής θερμότητας.

Ένα από τα νέα τσιπ υπολογιστών, το Meta Scalable Video Processor, ή MSVP, χρησιμοποιείται για την επεξεργασία και τη μετάδοση βίντεο στους χρήστες, ενώ περιορίζει τις ενεργειακές απαιτήσεις.

Ο Bjorlin είπε ότι «δεν υπήρχε τίποτα εμπορικά διαθέσιμο» που θα μπορούσε να χειριστεί το έργο της επεξεργασίας και της παράδοσης 4 δισεκατομμυρίων βίντεο την ημέρα τόσο αποτελεσματικά όσο ήθελε η Meta.

Διαβάστε περισσότερα