Η περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αυξήθηκε κατά περισσότερα από 10 δις. δολάρια την Πέμπτη, το τρίτο μεγαλύτερο άλμα που έχει καταγραφεί ποτέ με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, αφού η Meta Platforms Inc. εξέπληξε τους επενδυτές με τις ισχυρές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Οι μετοχές της Meta αυξήθηκαν κατά 14% μετά την ανακοίνωση των κερδών, ανεβάζοντας την περιουσία του Ζούκερμπεργκ στα 87,3 δισ. δολάρια και ανεβάζοντάς τον ένα σκαλί πιο ψηλά στο δείκτη Bloomberg Billionaires Index, στη 12η θέση. Είναι η υψηλότερη θέση που έχει καταγράψει ο διευθύνων σύμβουλος της Meta εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η εξέλιξη της περασμένης εβδομάδας ανέτρεψε τη μείωση του πλούτου που βίωσε ο Ζούκερμπεργκ το 2022, όταν η καθαρή του αξία μειώθηκε κατά 57% – ή 71 δις. δολάρια – μετά από μια δαπανηρή στροφή προς το metaverse και μια καθίζηση σε ολόκληρο τον κλάδο που προκάλεσε ανησυχία για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα της Πέμπτης για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του σχετικά με την προώθηση επενδύσεων σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα.