Ο Μπράιαν Τζόνσον είναι 45 χρονών, Αμερικάνος επιχειρηματίας, αυτοδημιούργητος πολυεκατομμυριούχος, ιδρυτής τριών εταιρειών βιοτεχνολογίας και επενδυτής σε πολλαπλάσιες start ups, πατέρας 3 παιδιών.

Κυρίως, όμως είναι ο ιδρυτής του project «blue print», ενός φιλόδοξου δημοσίου πειράματος που φιλοδοξεί να αναστρέψει την διαδικασία γήρανσης του οργανισμού.

Τα media τον αποκαλούν τρελό, γραφικό, ωραιοπαθή, η προφήτη και οραματιστή, έναν σύγχρονο Μπένζαμιν Μπάτον. Ίσως να είναι κάτι απ’ όλα.

Μέσα σε 18 μήνες έχει καταφέρει να κερδίσει πέντε χρόνια ζωής, να διαθέτει καρδιά 37χρονου και στύση 20χρονου.

Όλα τους μετρημένα μέχρι κεραίας από ένα πολυμελές επιστημονικό δίκτυο που υποστηρίζει την προσπάθεια του Αμερικανού επιχειρηματία (και προφανώς οραματιστή) να προσφέρει το αθάνατο νερό στην ανθρωπότητα μέσω της εταιρείας Blueprint, την οποία ίδρυσε τον Οκτώβριο του 2021.

Στην περίπτωση που το πετύχει, φυσικά και κάτι τύποι σαν τον Ελον Μασκ θα φαντάζουν γατάκια μπροστά του.

Με δύο λόγια, ο Μπράιαν Τζόνσον ελπίζει να βρέξει τα χείλη του στην πηγή με το αθάνατο νερό. Από τότε που ξεκίνησε το εγχείρημα έχει κερδίσει περισσότερα από πέντε χρόνια ζωή. Πλέον, διαθέτει καρδιά 37χρονου και πνεύμονες έφηβου 18 ετών.

Μπράιαν Τζόνσον: Πώς του ήρθε η ιδέα να τα… βάλει με τον χρόνο

Η ιδέα να νικήσει τον χρόνο ήρθε όταν έκανε μαθήματα για να αποκτήσει άδεια πιλότου.

Δεν έχει επιβάλει στον εαυτό του στρατιωτικής πειθαρχίας πρωινό εγερτήριο απλώς και μόνο για να πιάνει την ημέρα από τα μαλλιά, αλλά για να προλαβαίνει να εκτελεί με θρησκευτική ευλάβεια την πολύωρη και πολυδάπανη ρουτίνα του στην οποία ο ίδιος έχει επενδύσει την αντιστροφή της γήρανσης του οργανισμού του, άρα κατά μία έννοια την αιώνια νεότητα.

Αποφάσισε να κόψει τις κακές διατροφικές συνήθειες, να ακολουθήσει μία αυστηρή, σχεδόν στερητική ρουτίνα. Ξυπνάει πολύ νωρίς, κάνει καθημερινά γυμναστική, τρώει 3 χορτοφαγικά γεύματα, παίρνει 1977 θερμίδες ημερησίως.

 

Διαβάστε περισσότερα