Ως μέρος της πολιτικής περιορισμού του κόστους λειτουργείας της, η Meta ξεκίνησε και τον τελευταίο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο. Η εταιρεία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη τις απολύσεις εργαζομένων σε τεχνικούς ρόλους.

Εργαζόμενοι με προϋπηρεσία σε τεχνικό υπόβαθρο όπως υπάλληλοι στην εμπειρία χρήστη, μηχανική λογισμικού, προγραμματισμός γραφικών και άλλοι ρόλοι ανακοίνωσαν στο LinkedIn ότι απολύθηκαν από την εταιρεία το πρωί της Τετάρτης. Ένας εκπρόσωπος της Meta επιβεβαίωσε στο CNBC ότι οι περικοπές είχαν ξεκινήσει.

Ένας υπάλληλος που επηρεάστηκε από τις απολύσεις είπε στο CNBC ότι οι απολύσεις της Τετάρτης έπληξαν επίσης ομάδες που ασχολούνται άμεσα με τα προϊόντα και ότι η Meta σχεδιάζει να περικόψει επιχειρηματικούς ρόλους, όπως χρηματοοικονομικούς, νομικούς και HR, από τον Μάιο.

Ο υπάλληλος, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, είπε ότι η Meta πρότεινε ότι οι ομάδες τεχνολογίας που δεν επηρεάστηκαν από τις περικοπές της Τετάρτης μπορεί επίσης να συμπεριληφθούν σε απολύσεις τον επόμενο μήνα.

Οι αναρτήσεις στο LinkedIn έδειξαν ότι πολλά άτομα που εργάζονταν ως προγραμματιστές παιχνιδιών επηρεάστηκαν επίσης από τις απολύσεις. Οι μηχανικοί παιχνιδιού εργάζονται σε προϊόντα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα με μια λίστα εργασιών της Meta .

Με τα έσοδα από διαφημίσεις να πέφτουν πέρυσι και την τιμή της μετοχής σε ελεύθερη πτώση, η μητρική του Facebook ανακοίνωσε τον πρώτο γύρο απολύσεων τον Νοέμβριο, επηρεάζοντας περίπου 11.000 εργαζόμενους.

Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, χαρακτήρισε το 2023 «έτος αποτελεσματικότητας» και προχώρησε σε ένα σχέδιο για επιπλέον περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα το κόστος αναδιάρθρωσης να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα