Η Meta ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 10.000 ακόμη εργαζομένους και θα επιβαρυνθεί με κόστος αναδιάρθρωσης που κυμαίνεται από τρία έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτά ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα Τρίτη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg να προειδοποιεί ότι η οικονομική αστάθεια μπορεί να συνεχιστεί για «πολλά χρόνια».

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άνοδο περίπου 5,5%.

«Ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να περιμένετε: τους επόμενους δύο μήνες, οι ηγέτες οργανισμών θα ανακοινώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης που επικεντρώνονται στην ισοπέδωση των οργάνων μας, στην ακύρωση έργων χαμηλότερης προτεραιότητας και στη μείωση των ποσοστών προσλήψεών μας», είπε ο Zuckerberg σε ένα μήνυμα προς τους υπαλλήλους. αναρτήθηκε στο blog της Meta.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει 5.000 επιπλέον ανοιχτούς ρόλους που δεν έχει ακόμη καλύψει.

Σε ένα νεύμα στη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα, ο Zuckerberg  σημείωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να προετοιμαστεί για «την πιθανότητα αυτή η νέα οικονομική πραγματικότητα να συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

Σε μια κατάθεση της SEC που ανακοινώνει τις περικοπές, η εταιρεία είπε επίσης ότι αναμένει μείωση των συνολικών δαπανών το 2023, που κυμαίνονται από 86 έως 92 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο νέος γύρος απολύσεων ακολουθεί έναν προηγούμενο γύρο περικοπών, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, που επηρέασε περισσότερους από 11.000 εργαζομένους, οι οποίοι ισοδυναμούσαν περίπου με το 13% του συνολικού προσωπικού της Meta .

Ο Zuckerberg  έχει παρουσιάσει το 2023 ως το «έτος αποτελεσματικότητας» της εταιρείας, κατά το οποίο η εταιρεία στοχεύει να γίνει «ένας ισχυρότερος και πιο ευκίνητος οργανισμός».

Ο Zuckerberg  είπε σε αναλυτές τον Φεβρουάριο ότι η Meta σχεδιάζει «να περικόψει έργα που δεν αποδίδουν ή μπορεί να μην είναι πλέον κρίσιμα», ενώ ταυτόχρονα ότι «αφαιρεί τα επίπεδα της μεσαίας διοίκησης για να λαμβάνει αποφάσεις πιο γρήγορα».

Διαβάστε περισσότερα