Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η Τζόρτζια Μελόνι συναντάται σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό με πρώτο θέμα στην ατζέντα της τις κορβέτες!

Όλα τα άλλα που επισήμως τίθενται, περί μεταναστευτικού ή περί χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας είναι για μικρά παιδιά!

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, στην συνάντηση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ακολουθεί εκείνη της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα – και τούτο έχει την σημειολογία του- φέρεται αποφασισμένη να κλείσει τη συμφωνία, διαισθανόμενη ότι πλέον το ζήτημα των Γαλλικών οπλικών προμηθειών στην Ελλάδα προκαλεί κραδασμούς, καθώς η πιάτσα βοά ότι στην υπόθεση των Rafale ενεπλάκησαν επώνυμοι και προβεβλημένοι μεσάζοντες, που είναι ακόμη άγνωστο για λογαριασμό ποιου ενήργησαν!

Η σύνδεση με την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού έχει να κάνει με το ξέσπασμα του σκανδάλου για την προμήθεια των Rafale στην Ινδία και τις αποκαλύψεις του γαλλικού τύπου ότι η Dassault φέρεται να εμπλέκεται σε μίζες ύψους περίπου 10 εκατ. δολαρίων σε μεσάζοντες της αγοραπωλησίας μαμούθ!

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κλοιός γύρω από το σύστημα που προώθησε τα Rafale στην Ελλάδα σφίγγει και είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν θα θελήσει να εμπλακεί περαιτέρω σε μια υπόθεση που …μυρίζει, ούτε να καταστήσει τους Γάλλους προνομιακούς προμηθευτές και τους δήθεν καθώς πρέπει ντηλαδόρους τους «προνομιακούς μεσάζοντες- μιζαδόρους»!

Υπό αυτή την έννοια οι γαλλικές κορβέτες χάνουν έδαφος το οποίο φαίνεται να κερδίζουν οι Ιταλοί για την προμήθεια 3+1 κορβετών!

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έχει περάσει από 40 κύματα καθώς και ένα χρόνο πριν τις εκλογές, το καλοκαίρι του 2022, οι Ιταλοί ήταν και τότε το φαβορί, όμως οι μεσάζοντες των Γάλλων σε συνεργασία με υπόγεια κυκλώματα αποδήμησαν το σύστημα και επιδίωξαν να επιβάλουν εκ νέου την κυριαρχία τους, που πλέον αμφισβητείται…

Διαβάστε ακόμη: