H Mattel σχεδίασε μία νέα Barbie για να τιμήσει τη σταρ του τένις, Ναόμι Οσάκα.

Η κούκλα φορά ένα φόρεμα τένις Nike που φωτίζεται με πινελιές σε ροζ και μπλε χρώμα, εμπνευσμένη από την εμφάνισή της αθλήτριας από την Ιαπωνία στο Australian Open το 2020.

Το φόρεμα συνοδεύεται από visor καπέλο λευκό μαζί με μπλε πάνινα παπούτσια και τη ρακέτα του τένις Yonex της τενίστριας.

Mattel

Το 2019 ήταν η πρώτη φορά που η Mattel δημιούργησε κούκλα αφιερωμένη στην αθλήτρια.

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος της σειράς Barbie Role Model και να υπενθυμίζω στα νεαρά κορίτσια ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο. Θέλω τα νεαρά κορίτσια παντού να αισθάνονται εμψυχωμένα να κάνουν μεγάλα όνειρα και να γνωρίζουν ότι αν πιστεύουν στον εαυτό τους τα πάντα είναι δυνατά » αναφέρει η επαγγελματίας αθλήτρια του τένις σε δελτίο Τύπου.

Κυκλοφόρησε Μπάρμπι Ναόμι Οσάκα - Και εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ

Η Λίζα Μακ Νάιτ παγκόσμια επικεφαλής της Barbie & Dolls, της Mattel προσθέτει: «Η Ναόμι άνοιξε το δρόμο για τις μελλοντικές γενιές κοριτσιών να ονειρεύονται περισσότερο και μέσω του ακλόνητου θάρρους και της ειλικρίνειάς της, έδειξε στον κόσμο τη σημασία να είσαι η δική σου μεγαλύτερη πρωταθλήτρια. Η Ναόμι συνεχίζει να καταρρίπτει τα όρια εντός και εκτός του γηπέδου και είναι ένα ισχυρό πρότυπο για τους θαυμαστές και θαυμάστριες παντού»

H κούκλα Ναόμι

Σύμφωνα με τη «μαμά» εταιρεία Mattel, η κούκλα Ναόμι φορά ένα Nike φουστάνι με λευκό αξεσουάρ ηλιοπροστασίας, όπως η εμφάνιση που είχε τουιτάρει να φορά στο Αυστραλιανό Όπεν του 2020 και κρατά μια ρακέτα Yonex.

«Ελπίζω σε κάθε παιδί να υπενθυμίζεται πως μπορεί να γίνει και να κάνει ό,τι θελήσει» είχε γράψει σε εκείνο το τουίτ.

Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια αναφέρεται ανοιχτά και συχνά στις συνεντεύξεις της σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φυλετικών διακρίσεων και ψυχικής υγείας.

«Προφανώς οι αθλητικές της ικανότητες είναι ασυναγώνιστες. Όμως, προσωπικά θαυμάζω περισσότερο το πως χρησιμοποιεί τη φήμη της, την προσοχή πάνω της και τη φωνή της για να ευαισθητοποιήσει για ζητήματα κοινωνικής ανισότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καρλάιλ Νουέρα, σχεδιαστής της Μπάρμπι.