Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η ταινία Barbie, η διάσημη εταιρεία παιχνιδιών Mattel φέρνει στη μεγάλη οθόνη και τον Μπομπ τον Μάστορα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός του «In the Heights», Άντονι Ράμος, ως η φωνή του Ρομπέρτο, «Μπομπ», ο οποίος ταξιδεύει στο Πουέρτο Ρίκο για μια μεγάλη κατασκευαστική δουλειά.

Σύμφωνα με το Reuters, εκεί, καταπιάνεται με διάφορα θέματα γύρω από το νησί και μαθαίνει το πραγματικό νόημα της οικοδόμησης καθώς βιώνει την κουλτούρα της λατινικής Καραϊβικής.

Η Mattel χρησιμοποίησε τον Κολομβιανό-αμερικανό συγγραφέα Φελίπε Βάργκας για να αναπτύξει την ιστορία σε συνεργασία με τους Alex Bulkley και Corey Campodonico του στούντιο κινουμένων σχεδίων ShadowMachine.

Το «Bob the Builder» είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων που ανακοίνωσε η Mattel μετά την επιτυχία της ταινίας «Barbie» της Warner Bros, της οποίας οι πωλήσεις των ξεπεράσαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Νέα projects

Άλλα επερχόμενα έργα περιλαμβάνουν τη σειρά κινουμένων σχεδίων του Netflix «Masters of the Universe: Revolution», με επίκεντρο το franchise της Mattel “He-Man” και μια ταινία ζωντανής δράσης «Polly Pocket», σε σκηνοθεσία της δημιουργού “Girls” Lena Dunham και βασισμένη στο μικροσκοπικές κούκλες της δεκαετίας του 1980 από την Mattel.

Η Mattel Films αναπτύσσει επίσης έργα βασισμένα σε άλλες δημοφιλείς σειρές παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των American Girl, Hot Wheels, Magic Ball, Barney και άλλων.

Η ταινία «Bob the Builder» βασίζεται στην ομώνυμη βρετανική παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων των αρχών του 2000 που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα του «PAW Patrol» Keith Chapman για το Hit Entertainment και το Hot Animation. Η τηλεοπτική εκπομπή, με επίκεντρο τον ομώνυμο εργολάβο και τους φίλους του, προβλήθηκε για 12 σεζόν.

Η Mattel αγόρασε τη Hit, η οποία κατείχε τα δικαιώματα του “Bob the Builder”, του “Thomas & Friends” (Ο Τόμας το Τρενάκι) και άλλων ιδιοκτησιών προσχολικής ηλικίας, το 2011 για 680 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: