Η γνωστή ταινία Barbie εκτός του ότι έσπασε τα κοντέρ στα box offices, επηρεάζοντας όχι μόνο την βιομηχανία του κινηματογράφου και της μόδας, με ροζ ρούχα να έχουν κατακλύσει την αγορά, τώρα επεκτείνεται και στα κινητά τηλέφωνα.

Η εταιρεία πίσω από τα smartphones με το σήμα της Nokia, η HMD, συντομογραφία για την Human Mobile Devices, λέει ότι θα λανσάρει ένα flip phone Barbie αυτό το καλοκαίρι, σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Mattel.

Η Mattel είναι η εταιρεία πίσω από τη συλλογή κούκλων μόδας Barbie. Παράγει και πωλεί τα δημοφιλή παιδικά παιχνίδια και αξεσουάρ από το 1959.
Η συσκευή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, «υπόσχεται να ενσωματώσει το vintage chic της αυθεντικής μάρκας ενδυνάμωσης των κοριτσιών με μια πρέζα ροζ και φυσικά λάμψη», σύμφωνα με δελτίο τύπου της HMD.

Δεν θα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, καθιστώντας το μια αναδρομή στα «χαζά τηλέφωνα» του παρελθόντος πριν γίνουν δημοφιλή τα smartphones, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τα λεγόμενα «χαζά» τηλέφωνα έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή, ειδικά στους καταναλωτές της γενιάς Z, οι οποίοι προσπαθούν να περιορίσουν την ψηφιακή τους δραστηριότητα και να απομακρυνθούν από το τοξικό περιεχόμενο που βρίσκεται σε πλατφόρμες όπως το Instagram, το TikTok, το Snapchat και το YouTube.

Ο Lars Silberbauer, επικεφαλής μάρκετινγκ της HMD, δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να ανταλλάξουμε την reel life με την πραγματική ζωή και να πάρουμε μια ανάσα από όλες τις διακοπές των ειδοποιήσεων».

Η συσκευή μοιάζει με ένα τυπικό αναδιπλούμενο τηλέφωνο με κουμπιά αντί για οθόνη αφής και διατίθεται σε καυτό ροζ χρώμα, που θυμίζει το εμβληματικό ροζ αξεσουάρ αναδιπλούμενου τηλεφώνου που συνοδεύει πολλές κούκλες Barbie.

Είναι η πρώτη συσκευή που πωλείται από την HMD με τη νέα εμπορική της ονομασία, Human Mobile Devices – ή HMD για συντομία. Πρόκειται για ένα βήμα μακριά από τη Nokia, η οποία είναι η μάρκα που η HMD χρησιμοποιούσε συνήθως για την πώληση των χαζών τηλεφώνων και των smartphones της.

Στο πλαίσιο μιας ανανέωσης, η HMD σχεδιάζει να εξακολουθεί να πωλεί τηλέφωνα Nokia. Αλλά θα συνεργάζεται με άλλες μάρκες για να πωλεί τηλέφωνα που θα αντιπροσωπεύουν μόνο τη μάρκα τους και όχι την HMD, με την εταιρεία να ενεργεί ως ένα είδος κατασκευαστή υλικού λευκής ετικέτας στο παρασκήνιο.

Η HMD αποσχίστηκε από τη Microsoft αφού ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας αποφάσισε να πουλήσει το εμπορικό σήμα τηλεφώνων Nokia, το οποίο αγόρασε για πρώτη φορά το 2014, σε μια ομάδα πρώην στελεχών της Nokia. Η HMD Global ιδρύθηκε το 2016.

Η μανία της Barbie έγινε φαινόμενο το 2023 λόγω μιας ταινίας-μπλοκμπάστερ με πρωταγωνιστές τους Margot Robbie, Ryan Gosling και Will Ferrell. Η ταινία συγκέντρωσε πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office, καθιστώντας την την ταινία με τα υψηλότερα έσοδα του 2023.

Διαβάστε ακόμη: