Η Mastercard ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τις προσπάθειες για την αφαίρεση πλαστικών PVC από τις κάρτες πληρωμών του δικτύου, έως το 2028. Τούτη η κίνηση προσφέρει την επιλογή μίας κάρτας φιλικότερης προς το περιβάλλον, στους καταναλωτές που επιθυμούν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2028, όλες οι νέες κάρτες πληρωμών Mastercard που θα παραχθούν, θα είναι κατασκευασμένες από βιώσιμα υλικά –συμπεριλαμβανομένων ανακυκλωμένων ή βιολογικών πλαστικών όπως rPVC, rPET ή PLA1– και θα εγκρίνονται μέσω προγράμματος πιστοποίησης. Παράλληλα, η εταιρεία στέκεται δίπλα στους συνεργάτες της, καθ’ όλη τη διάρκεια μετάβασης σε μία πιο οικολογική και αειφόρο καθημερινότητα.

Η Mastercard άρχισε το Sustainable Card Program (Πρόγραμμα Βιώσιμης Κάρτας), το 2018· έκτοτε, περισσότεροι από 330 εκδότες σε 80 χώρες παγκοσμίως έχουν συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία, συνεργαζόμενοι με κορυφαίους κατασκευαστές καρτών, μετατρέποντας σε οικολογικές περισσότερες από 168 εκατομμύρια κάρτες σε όλο το δίκτυο της Mastercard, από ανακυκλωμένα και βιολογικά υλικά.

Η επίσημη ανακοίνωση επιταχύνει περαιτέρω αυτές τις προσπάθειες, ενώ, επαινεί το έργο της εταιρείας για την παροχή καινοτόμων, ψηφιακών προγραμμάτων καρτών που εξαλείφουν πλήρως την ανάγκη φυσικής κάρτας. Στο πλαίσιο της μετάβασης, η Mastercard θα αξιολογεί και θα πιστοποιεί όλες τις κάρτες που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, ως προς τη σύνθεση και τη βιωσιμότητά τους. Η πιστοποίηση θα επικυρώνεται από ανεξάρτητο τρίτο ελεγκτή και στη συνέχεια, οι κάρτες που θα επικυρώνονται, θα λαμβάνουν το σήμα πιστοποίησης Card Eco.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, η Mastercard έχει εντάξει τη βιωσιμότητα στη στρατηγική της, δίδοντας έμφαση στην οικονομική ένταξη, την προστασία δεδομένων και το περιβάλλον. Παράλληλα, μέσω του δικτύου της, έχει αναπτύξει παγκόσμιες συνεργασίες με στόχο τη δημιουργία νέων περιβαλλοντικών καινοτομιών και πρωτοβουλιών στην αγορά, όπως το Priceless Planet Coalition, το Carbon Calculator καθώς και τη Sustainable Card.

Επιπλέον, το 2018, μέσω του Digital Security Lab της Mastercard, η εταιρεία εκκίνησε τη Greener Payments Partnership με τους κατασκευαστές καρτών Gemalto, Giesecke+Devrient και IDEMIA, προκειμένου να μειώσει τη χρήση πλαστικού PVC στην κατασκευή καρτών. Οι συνεργαζόμενες τράπεζες καλύπτουν περισσότερες από 80 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ, το 2021, η Mastercard λάνσαρε το σύστημα Mastercard Card Eco–Certification («CEC»).

Διαβάστε ακόμη: