Η Mariët Westermann διορίστηκε ως διευθύντρια και διευθύνων σύμβουλος του Μουσείου και του Ιδρύματος Solomon R. Guggenheim από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει τη θέση και διαδέχεται τον Richard Armstrong, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2022.

Ο Westermann θα επιβλέπει τη ναυαρχίδα του ιδρύματος στη Νέα Υόρκη μαζί με τη Συλλογή και το Ίδρυμα Peggy Guggenheim στη Βενετία, ενώ θα παρέχει συνεργατική ηγεσία στους διευθυντές του Μουσείου Guggenheim του Μπιλμπάο και του προσεχούς φυλακίου στο Άμπου Ντάμπι (όπως αυτό στο Μπιλμπάο, σχεδιασμένο από τον Frank Gehry) που αρχικά επρόκειτο να ανοίξει το 2012.

Η Westermann, η οποία είναι αντιπρόεδρος της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Άμπου Ντάμπι από το 2019 και υπηρέτησε ως ιδρυτής της από το 2007 έως το 2010, θα φέρει την ιστορική τεχνογνωσία της και το ιστορικό της φιλανθρωπικής εργασίας στο τις ανθρωπιστικές επιστήμες στο νέο της ρόλο.

Οι συνεισφορές της Westermann στο έργο του NYU Abu Dhabi εκτείνουν τη γκάμα από το να βοηθήσουν το σχολείο να φτάσει στην πλήρη προπτυχιακή του κλίμακα έως την πρόσληψη του πρώτου νομπελίστα καθηγητή του πανεπιστημίου, Wole Soyinka, καθώς και την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός MFA στην εικαστική τέχνη και τα μέσα ενημέρωσης και ένα MBA μελλοντικά που προσφέρεται με το Stern School of Business του NYU.

Είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου από το Ινστιτούτο Τεχνών του NYU, με εστίαση στην τέχνη από την Ολλανδία.

Διαβάστε ακόμη: