LVMH με επικεφαλής τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Bernard Arnault, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας πολυτελών ειδών Richemont με έδρα την Ελβετία. Την είδηση ​​ανέφερε για πρώτη φορά η ελβετική εφημερίδα Finanz und Wirtschaft, η οποία έκανε λόγο για συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο Arnault λέγεται ότι έχει ως στόχο την Cartier, βλέποντας τη μάρκα κοσμημάτων και ρολογιών της Richemont ως το κλειδί για την αναπτυσσόμενη κατηγορία κοσμημάτων της LVMH που περιλαμβάνει επί του παρόντος μάρκες όπως η Tiffany & Co., η Bvlgari και η Chaumet.

Η Richemont είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελείας στον κόσμο με ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο 26 οίκων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Cartier, Chloé, Montblanc, IWC, A. Lange & Söhne, Van Cleef & Arpels, Jaeger-LeCoultre, Panerai, Piaget και Vacheron Constantin καθώς και πλατφόρμες λιανικής πώλησης υπό την YOOX Net-a-Porter Group.

Ο Johann Rupert ίδρυσε τη Richemont το 1988 και από τότε, η οικογένειά του κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της εταιρείας. Μέχρι στιγμής, ο Rupert αντιστέκεται στο να παραχωρήσει τον έλεγχο της εταιρείας, αρνούμενος να αλλάξει τη δομή του διοικητικού συμβουλίου που ελέγχεται από την οικογένεια.

Μπορεί το διοικητικό μας συμβούλιο να είναι πιο αργό και πιο συντηρητικό από άλλα, αλλά η ανοικτότητα του και η συλλογικότητά του είναι το πλεονέκτημά του. Δεν θα με εκβιάσουν”, είπε σε μια σπάνια συνέντευξη.