Σήμερα (30/05), o Γκιτάνας Ναουσέντα ζήτησε να ενισχυθεί η παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας, με «φόντο» τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος συνεχίζεται.

«Αυτή, είναι μία γραμμή μετώπου, η οποία απαιτείται να είναι πολύ ισχυρή. Χρειαζόμαστε αεροπορική και πυραυλική άμυνα, αλλά και μεγαλύτερη παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή», σημείωσε, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο Βίλνιους.

«Η μακροπρόθεσμη δέσμευση της Γερμανίας στην ασφάλεια της Λιθουανίας είναι απαραίτητη, για ολόκληρη την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε. Ο κ. Σταϊνμάιερ στάθηκε στην αιώνια «μάχη» της Λιθουανίας για την ελευθερία και υποσχέθηκε γερμανική βοήθεια στη χώρα, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι Λιθουανοί διαθέτουν «μία άσβεστη επιθυμία για ελευθερία και έχουν αντισταθεί στην κυριαρχία άλλων κρατών. Στεκόμαστε δίπλα – δίπλα. Η ασφάλειά τους είναι και δική μας.

Μαζί, θα υπερασπισθούμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό συμμαχικού εδάφους του ΝΑΤΟ. Οι σύμμαχοί μας, μπορούν να βασίζονται σε αυτό. Όπως και η Λιθουανία», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας. Υπενθυμίζεται ότι στο Βίλνιους, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Συμμαχίας, το διήμερο 11 – 12 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη: