Μπορεί η Αβαξ να υπέβαλε στην Lamda Development την φθηνότερη προσφορά για το έργο – μαμούθ των 370 εκατ. ευρώ (οι πληροφορίες λένε για τιμή γύρω ή κάτω των 270 εκατ. ευρώ, δηλαδή έκπτωση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ), που αφορά την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και τα έργα υποδομής του Ελληνικού, ωστόσο το ζήτημα της κατακύρωσης του διαγωνισμού δεν έχει λήξει, αλλά έπεται συνέχεια!

Ο διαγωνισμός δεν είναι μειοδοτικός αλλά σύνθετος, καθώς πρώτον πρόκειται για ιδιωτικό έργο και η αναθέτουσα αρχή, στην προκειμένη περίπτωση η Lamda μπορεί να το δώσει «όπου θέλει» και δεύτερον, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι, όπως για παράδειγμα η διαδικασία διαπραγματεύσεων μετά τον διαγωνισμό, ούτως ώστε να επιτευχθεί ακόμη καλύτερο τίμημα σε συνδυασμό με την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων από τους εργολάβους υπηρεσιών!

Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Lamda εντός των ημερών θα ξεκινήσει κύκλο διαπραγματεύσεων με εκείνους που προσέφεραν τις καλύτερες τιμές.

Μετά βεβαιότητας στον κύκλο των απευθείας διαπραγματεύσεων η Lamda θα ξεκινήσει συνομιλίες με τους δυο πρώτους, Αβαξ και Άκτωρ- Αρχιρόδον, οι προσφορές των οποίων ήταν πολύ κοντά και γύρω – προς τα κάτω- από τα 270 εκατ. ευρώ!!!

Ωστόσο πληροφορίες εκ των έσω κάνουν λόγο για πρόσκληση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και της ΓΕΚ Τέρνα, του θεωρούμενου μεγάλου φαβορί που προς το παρόν περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Στο βαθμό που η πρόσκληση της ΓΕΚ Τέρνα από την Lamda επιβεβαιωθεί, τότε ο διαγωνισμός επί της ουσίας ξανανοίγει και καθίσταται αβέβαιος, απρόβλεπτος και αποκτά σημαντικό ενδιαφέρον…