Αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ συναντούν οι χαμηλοί τόνοι που επέλεξε στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο που προηγήθηκε της συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στελέχη που τον υποστηρίζουν απολύτως όπως ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησαν να υπάρξει σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προτάσεις που παρά την πίεση δεν υιοθέτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, όμως, εξαπέλυσε και ο Νίκος Κοτζιάς, καθώς το «ΠΡΑΤΤΩ» δείχνει να κόβει κάθε γέφυρα με τον άλλοτε κυβερνητικό του εταίρο και να συζητά με άλλα σχήματα και προσωπικότητες για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.

Μεταξύ όσων διαφώνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζητούσαν να θέσει θέμα άμεσης παραίτησης υπουργών ήταν και «ο πιο δικός του άνθρωπος» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης!

«Πρέπει να πιάσουμε τον παλμό της κοινωνίας» φέρεται να είπε ο Α. Φλαμπουράρης, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε να υπερασπιστούν τη Ρένα Δούρου για το …Μάτι και ο Νίκος Παππάς επέμενε: «πρέπει να ζητήσουμε άμεσα παραιτήσεις υπουργών».

Την πλάστιγγα υπέρ της τακτικής την οποία εισηγήθηκε και επέλεξε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας έγειρε η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτση: «Τις δυο πρώτες ημέρες που πήγα για το σβήσιμο της φωτιάς της Μεσσηνίας, ο κόσμος δεν ήθελε ούτε να μας ακούει. Ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε αντισυστημικές διαφορές εάν δεν προσέξουμε είναι μεγάλος», προειδοποίησε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην συνεδρίασε δεν τοποθετήθηκε ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το γεγονός αυτό κάποια στελέχη το εξέλαβαν ως έμμεσο τρόπο να εκφράσει τη διαφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά το μέλλον θα δείξει εάν υπάρχει γενικότερη διαφωνία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του κόμματος!