Αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ συναντούν οι χαμηλοί τόνοι που επέλεξε στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο προηγήθηκε της συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στελέχη που τον υποστηρίζουν απολύτως, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησαν να υπάρξει σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προτάσεις που παρά την πίεση δεν υιοθέτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως υπήρχαν στη συνεδρίαση και κάποια στελέχη, προερχόμενα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, που πρότειναν ακόμα πιο χαμηλούς τόνους στο συγκεκριμένο θέμα.

Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, όμως, εξαπέλυσε και ο Νίκος Κοτζιάς, καθώς το «ΠΡΑΤΤΩ» δείχνει να κόβει κάθε γέφυρα με τον άλλοτε κυβερνητικό του εταίρο και να συζητά με άλλα σχήματα και προσωπικότητες για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.

Η δε Φώφη Γεννηματά, εκτιμώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει σε σκληρή αντιπολίτευση έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα, σκληραίνει τη στάση της έναντι του πρωθυπουργού, ζητώντας ως πρώτο βήμα «έμπρακτης συγγνώμης» την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

«Στο θέμα των πυρκαγιών, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη», συνηθίζει να λέει η Φώφη Γεννηματά στους συνομιλητές της.

Με βάση τις επικρίσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας για την ήπια θέση του στο θέμα των πυρκαγιών, πάντως, αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα την ένταση στα άλλα θέματα, ιδίως στα κοινωνικά.

Το ίδιο θα συμβεί, ωστόσο, και στο θέμα των πυρκαγιών, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις του.

Τι κρύβεται πίσω από τη μετάλλαξη Τσίπρα