Κυκλοφορεί πως ο Τάσος Μάνος του ΔΕΔΔΗΕ ανέκρουσε πρύμναν αναφορικά με τις αυξήσεις στα τέλη χρήσης δικτύου, όπως αναφέρει το αίτημά του προς την τον Θανάση Δαγούμα και το Δημήτρη Φουρλάρη της ΡΑΑΕΥ για αναθεώρηση του ετήσιου επιτρεπόμενου εσόδου.

Προς ώρας, κάπως έτσι είναι αλλά…το μέλλον αόρατο.

Διαιτητής σε αυτή τη διένεξη εμφανίστηκε ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος, σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του, είναι σφόδρα αντίθετος με τις αυξήσεις, μέσα σε ένα γενικότερο πληθωριστικό κλίμα σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Πράγματι μετά το θόρυβο που σηκώθηκε, ο ΔΕΔΔΗΕ επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε αίτημα αναθεώρησης του ετήσιου εγκεκριμένου εσόδου του, ξεκαθάρισε ποιες κατηγορίες πρόσθετων δαπανών περιλαμβάνει και …ορκίστηκε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις χρεώσεις χρήσης δικτύου.

Από το ΥΠΕΝ πάντως μας λένε πως ο Τάσος Μάνος του ΔΕΔΔΗΕ «υποχώρησε τελικά μπροστά στην έντονη αντίδραση του Υπουργού, αλλιώς θα φόρτωνε τους καταναλωτές».

Από τη ΡΑΑΕΥ προσθέτουν πως ο ΔΕΔΔΗΕ «περιέργως δεν ξεκαθάρισε το διάστημα που αφορούν οι πρόσθετες δαπάνες 16 εκατομμυρίων στο πρόσθετο κόστος μηνιαίας καταμέτρησης γι’ αυτό και ο επικεφαλής της Αρχής εναντιώθηκε και κοινοποίησε την αντίθεσή του στον κο Σκυλακάκη»,

Σίγουρα η κόντρα και η απειλή χρεώσεων, δεν τελείωσαν και θα επανέλθουν, με επίρριψη ευθυνών του ενός στον άλλο, ανά ζεύγη!

Ποιος λέει τί και για ποιόν…

Εμείς τώρα θα σας παραθέσουμε αυθεντικές κουβέντες που ελέχθησαν το τελευταίο διάστημα από το τρίγωνο Σκυλακάκη-Δαγούμα-Μάνο και εσείς θα μαντέψετε ποιος είπε τί για ποιόν.

Λοιπόν, χωρίς ονοματολογική σειρά αναφοράς, βαθιά ανάσα και …βουτιά:

«Πήγε να με ξεγελάσει αλλά εγώ τον έπιασα στα πράσα και έβαλε την ουρά υπό τα σκέλη. Όχι θα μου ξέφευγε!».

«Προσπαθεί να μπαλώσει τη γκάφα που έκανε με τη …μουλωχτή αύξηση των χρεώσεων χρήσης δικτύου και τώρα μας διαφημίζει τις συνδέσεις νέων έργων ΑΠΕ με το δίκτυό του, που έχει εξελιχθεί στην απόλυτη καταστροφή της αγοράς ΑΠΕ αλλά αυτός προμοτάρει κιόλας την καταστροφή!».

«Έχω δεί πολλούς μαθητευόμενους μάγους σε υπουργικούς θώκους, αλλά σαν και αυτόν, κανένα!».

«Πήγε να περάσει κάτω από τα ραντάρ, αυξήσεις 40 εκατομμυρίων το χρόνο για να αυξήσει τα δικά του μπόνους, ενώ εμείς στην Αρχή κάνουμε τεράστια δουλειά υποδομής με ψίχουλα και δεν μας αφήνουν να προσλάβουμε προσωπικό!»

«Εγώ έβαλα συγκεκριμένους στόχους, τους πρότεινα και αυτός τους ενέκρινε. Τώρα, αν δεν κατάλαβε τί ενέκρινε και μίλησε δημόσια, είναι δικό του πρόβλημα…ή μάλλον πρόβλημα δικής του αντίληψης. Φαίνεται πως γέρασε!!».

«Ο τύπος αυτός, διαχειρίζεται πρότζεκτ δισεκατομμυρίων με τέτοια επιπολαιότητα και αδιαφάνεια που ξαφνιάζει, σαν να ξέρει ότι κανείς δεν θα τον ελέγξει. Αν παρέμβει όμως η δικαιοσύνη, αλλίμονό του!».

«Γλυκές» κουβέντες, περιεκτικές και χρήσιμες για το μέλλον…

Διαβάστε ακόμη: