Η Κομισιόν απαγόρευσε στο προσωπικό να χρησιμοποιεί το TikTok, εξαιτίας φόβων σχετικά με την ασφάλεια που σχετίζονται με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων από την Κίνα.

Το προσωπικό έλαβε εντολή να διαγράψει την εφαρμογή από κινητά τηλέφωνα και εταιρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος. Στους εργαζομένους, δόθηκε προθεσμία έως τη 15η Μαρτίου για να απαλλαγούν από το TikTok, ανέφερε η Κομισιόν σε σημερινό (23/02) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υπαλλήλους.

Οι δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τον πιθανό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας του TikTok, υπό το «φως» των ανησυχιών σχετικά με την κινεζική μητρική του εταιρεία, ByteDance.

Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ακολουθεί την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου στα τέλη του περασμένου έτους για περιορισμό του TikTok από συσκευές ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών διερευνά, επίσης, πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με κρατικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν λογαριασμό στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμη: