Η Κινεζική εταιρεία παράδοσης τροφίμων Meituan σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 εργαζομένους το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη, στέλνοντας τις μετοχές κατά περισσότερο από 6% χαμηλότερες.

Η Meituan προσλαμβάνει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης τεχνολογίας και εξυπηρέτησης πελατών σε δεκάδες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Σαγκάης.

Η εταιρεία είπε ότι πραγματοποιεί προσλήψεις καθώς επιταχύνεται η «τάση ανάκαμψης της κατανάλωσης» στην Κίνα. Πέρυσι, η Κίνα είδε ένα μεγάλο ξέσπασμα του Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα, με lockdown στη Σαγκάη. Το Πεκίνο συνέχισε με την πολιτική του «μηδενικού Covid» που χρησιμοποιεί αυστηρά μέτρα όπως μαζικές δοκιμές και lockdown για να προσπαθήσει να εξαλείψει την εξάπλωση του ιού.

Αυτή η πολιτική έχει πλήξει την κινεζική οικονομία. Η Κίνα τερμάτισε την πολιτική της για το μηδενικό Covid στα τέλη του περασμένου έτους, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για ανάκαμψη στην κινεζική οικονομία, η οποία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις μάχιμες εταιρείες τεχνολογίας της.

όργιο προσλήψεων της Meituan έρχεται σε αντίθεση με τους τεχνολογικούς γίγαντες

Το όργιο προσλήψεων της Meituan έρχεται σε αντίθεση με τους τεχνολογικούς γίγαντες της Silicon Valley της Microsoft και Alphabet που έχουν απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους.

Ωστόσο, σε κάποιο βαθμό, ο τεχνολογικός κύκλος της Κίνας έχει έρθει νωρίτερα από ό,τι στις ΗΠΑ, οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας άρχισαν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις το 2021 καθώς το Πεκίνο θέσπισε σκληρούς κανονισμούς σε τομείς από την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία έως την προστασία δεδομένων.

Εκείνη τη χρονιά, επιβλήθηκε στη Meituan αντιμονοπωλιακό πρόστιμο 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2022, οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες σημείωσαν μερικές από τους πιο αργούς ρυθμούς ανάπτυξής τους στην ιστορία, καθώς η οικονομία παραπαίει και εταιρείες από την Alibaba στον Tencent μειωμένος αριθμός απασχολουμένων.

Η Meituan φέρεται να απέλυσε εργαζομένους και πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη: