Σούπερ μόντελ, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, τώρα έγινε και οινοποιός. Ο λόγος για την Κάρλα Μπρούνι, η οποία παρουσίασε πρόσφατα το ροζέ κρασί της στις ΗΠΑ.

Με την ονομασία «Roseblood d’Estoublon», το ροζέ κρασί της του 2023 παράγεται σε ένα υπέροχο κτήμα της Προβηγκίας και έλαβε «εξαιρετική» βαθμολογία 90 από το Wine Spectator.

Κάρλα Μπρούνι: «Η οινοποίηση έχει ένα κοινό σημείο με τη μουσική»

«Έχω ερωτευτεί την οινοποίηση» δήλωσε η Κάρλα Μπρούνι στο πάρτι παρουσίασης στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την New York Post. «Έχει ένα κοινό σημείο με τη μουσική – είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία. Η δημιουργία του είναι μια μαγική στιγμή».

Το chateau που αγόρασε με φίλους – Εντυπωσιακό, ιστορικό,

Το διάσημο ζευγάρι Κάρλα Μπρούνι και Νικολά Σαρκοζί συνεργάστηκε με φίλους και αγόρασαν το Château d’Estoublon, ένα κτήμα 495 στρεμμάτων το 2020. Το κτήμα βρίσκεται στη Fontvieille στις νότιες πλαγιές της οροσειράς των Άλπεων και φημίζεται για το κάστρο του 18ου αιώνα, τους αρωματικούς κήπους με τριαντάφυλλα, το βραβευμένο ελαιόλαδο και τους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας.

Η υπέροχα διακοσμημένη κατοικία 22 δωματίων – η οποία διαθέτει κινηματογράφο, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και χαμάμ με ατμόλουτρο, μαζί με εξωτερική πισίνα – έχει επίσης 10 δωμάτια και σουίτες γεμάτα αντίκες και είναι διαθέσιμη για ενοικίαση.

Φυσικά, υπάρχουν και αυθημερόν ξεναγήσεις, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους και να κάνουν μάθημα γευσιγνωσίας, μαζί με ένα γεύμα στο La Table d’Estoublon, το εστιατόριο των εγκαταστάσεων που σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ και τα κρασιά του chateau. Ο σεφ Emmanuel De Oliveira σχεδίασε το μενού, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις συγκομιδές του κήπου.

«Δεν έχω ιδέα από κρασιά. Είμαι σαν μαθήτρια»

Ο Νικολά Σαρκοζί βέβαια μπορεί να μην πίνει, ωστόσο, η Κάρλα Μπρούνι πίνει και της αρέσει να συμμετέχει στην ανάπτυξη του ροζέ κρασιού της. «Δεν ήξερα τίποτα για το κρασί. Πραγματικά δεν είχα ιδέα» δήλωσε η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας στην New York Post. «Ήταν μια εντελώς νέα ανακάλυψη για μένα. Έχω συνηθίσει να δουλεύω με τα αυτιά και τα μάτια μου, αλλά όχι τόσο πολύ με τη γεύση και την όσφρηση» ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είμαι σαν μαθητής. Απλώς μαθαίνω. Δεν έχω συμβολή, απλώς ακούω και παρατηρώ τον τρόπο εργασίας τους. Και στη συνέχεια, συμμετέχω δοκιμάζοντας. Δίνω τις συμβουλές μου και τις προτιμήσεις μου. Δουλεύουμε σαν ομάδα και είναι υπέροχο».

Επίσης, λατρεύει το ασυνήθιστο όνομα της ναυαρχίδας του κρασιού. «Μου αρέσει γιατί έχει κάτι το αισθησιακό» είπε η Κάρλα Μπρούνι, προσθέτοντας: «Έχει και αυτό το φίδι στο μπουκάλι, το οποίο είναι ωραίο γιατί είναι λίγο παραβατικό. Είναι σαν μια αμαρτία, αλλά μια ωραία, ευγενική αμαρτία».

Διαβάστε ακόμη