Την προτίμησή της στα ελληνικά ομόλογα και το 2024 εκφράζει η JPMorgan,σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα ο διεθνής οίκος.

Η JPMorgan ανανεώνει την θέση long στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία προτιμά έναντι των ιταλικών έναντι των ιταλικών. Η JPM αναμένει οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να παραμείνουν άνω του 3,5% έως το τέλος του 2024.

Επιπλέον, συστήνει τα γαλλικά 10ετή ομόλογα έναντι των γερμανικών και τα βελγικά έναντι των αντίστοιχων γαλλικών.

Ελληνική οικονομία

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPmorgan, η ελληνική οικονομία το 2024 θα αναπτυχθεί κατά 2,3%, το χρέος θα μειωθεί στο 152% του ΑΕΠ και ο πληθωρισμός θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στο 2,8% το επόμενο έτος.

Κεντρικές τράπεζες και επιτόκια

Η Fed, η ΕΚΤ και η BoE διατήρησαν τα επιτόκια σταθερά την προηγούμενη εβδομάδα ενώ η Norges Bank προχώρησε σε αιφνιδιαστική αύξηση κατά 25 μ.β.

Η αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αν και η τροχιά του βρίσκεται σε καλό δρόμο προς τον στόχο του 2%.

Η JPMorgan εκτιμά ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 75 μ.β. το 2024 και επιπλέον 100 μ.β. το 2025.

Οι προβλέψεις της ΕΚΤ για πληθωρισμό στο 2,3% και 2,1% αντίστοιχα για το 2025 ενδεχομένως να συγκρατήσουν τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα, παρά τις εκτιμήσεις των αγορών για χαλάρωση 15 μ.β. έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους, εκτιμούν οι αναλυτές της JPM.

Διαβάστε ακόμη: