Η εισηγμένη στο Λονδίνο Hipgnosis Songs Fund, η επενδυτική εταιρεία μουσικής πνευματικής ιδιοκτησίας που ιδρύθηκε από τον Μερκ Μερκουριάδη και τον Νάιλ Ρότζερς το 2018, ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο συνέστησε την πώληση στην επενδυτική εταιρεία μουσικών δικαιωμάτων Concord, αποτιμώντας την εταιρεία σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Hipgnosis απέκτησε δικαιώματα τραγουδιών για διάσημους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Red Hot Chili Peppers, Beyoncé, Mark Ronson, Shakira, Neil Young και Blondie, αλλά αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ οι λειτουργικές ζημίες προ φόρων διευρύνθηκαν το 2023 σε 86,63 εκατ. δολάρια.

Η αποτίμηση για την πώληση της εταιρείας ισοδυναμεί με 0,932 λίρες (1,16 δολάρια) ανά μετοχή, ένα premium 32,2% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας διαπραγμάτευσης, πριν από το deal.

Η χρηματοδότηση της συμφωνίας θα υποστηριχθεί από τον εταίρο της Concord, την Apollo Capital Management, τον αμερικανικό γίγαντα ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εταιρείες ανέφεραν ότι η Concord έχει «αποδεδειγμένο ιστορικό στρατηγικών εξαγορών» και ότι οι «δημιουργοί που συνδέονται με τα δικαιώματα» θα επωφεληθούν από τη συμφωνία.

Επίσης, ανέφερε ότι για να επιτευχθεί «ουσιαστική βελτίωση της τιμής της μετοχής», η εταιρεία χρειαζόταν «ουσιαστικές οικονομικές και διοικητικές αλλαγές για να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις».

Διαβάστε ακόμη: