Η Γερμανία «δεν μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο» στη «συμμαχία των μαχητικών αεροσκαφών» που προωθεί το Κίεβο, τόνισε σήμερα (17/05) ο Μπόρις Πιστόριους, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Γουάλας, στο Βερολίνο.

«Αυτά είναι ζητήματα, τα οποία δεν μπορούν να κριθούν στο Βερολίνο. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ούτε τις δυνατότητες, ούτε την αρμοδιότητα», σημείωσε ο κ. Πιστόριους και προσέθεσε ότι η Γερμανία ειδικεύεται στα άρματα μάχης και την αεράμυνα, ενώ, θα επικεντρωθεί και στην προμήθεια πυρομαχικών. Ο κ. Γουάλας υπογράμμισε ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν θα προσφέρει μαχητικά αεροσκάφη, όμως, θα βοηθήσει στην εκπαίδευση ουκρανών πιλότων.

Ήδη, ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, εξέφρασε την αδυναμία της Γερμανίας να συνεισφέρει στη «συμμαχία μαχητικών αεροσκαφών», στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ, σύμφωνα με το DPA.

«Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό που κάνουμε, που είναι πολύ σημαντικό για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας», υποστήριξε ο κ. Σολτς και αναφέρθηκε στα άρματα μάχης, τα πυρομαχικά και τα συστήματα αεράμυνας που προσφέρει η Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη: