Η πολιτεία της Νέας Υόρκης σύρει στο δικαστήριο τον κολοσσό της PepsiCo με την κατηγορία ότι ρυπαίνει το περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία μέσω των πλαστικών μπουκαλιών, των καπακιών και των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιεί.

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James κατηγόρησε την PepsiCo ότι συνέβαλε σε μια δημόσια διατάραξη δημιουργώντας μια σημαντική ποσότητα απορριμμάτων που βρέθηκαν μέσα και γύρω από τον ποταμό Buffalo River, συμπεριλαμβανομένου περισσότερου από 17% των σκουπιδιών που θα μπορούσαν εύκολα να εντοπιστούν σε συγκεκριμένες μάρκες.

Σημείωσε, επίσης, ότι η εταιρεία δεν προειδοποίησε τους καταναλωτές για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον, τους οποίους ενέχουν τα πλαστικά στις περισσότερες από 100 μάρκες της και ότι παραπλάνησε το κοινό σχετικά με τις προσπάθειές της να καταπολεμήσει τη ρύπανση από πλαστικά.

Η εισαγγελέας είπε, ακόμη, ότι αυτή η ρύπανση μπορεί να περάσει στο πόσιμο νερό μετά από διάσπαση, προκαλώντας προβλήματα υγείας.

«Όλοι οι Νεοϋορκέζοι έχουν ένα βασικό δικαίωμα στο καθαρό νερό, ωστόσο η ανεύθυνη συσκευασία και το μάρκετινγκ της PepsiCo θέτουν σε κίνδυνο την παροχή νερού, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία του Buffalo», δήλωσε η James, σύμφωνα με το Reuters.

Εκπρόσωπος της PepsiCo ανέφερε ότι η εταιρεία Purchase, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι «σοβαρή για τη μείωση των πλαστικών και την αποτελεσματική ανακύκλωση» και δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις τοπικές κοινότητες.

Η PepsiCo συνεργάστηκε με ενδιαφερόμενους φορείς σε εθνικό επίπεδο για τη βελτίωση της υποδομής ανακύκλωσης και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκτός από την Pepsi Cola, τα εμπορικά σήματα της PepsiCo περιλαμβάνουν τα brands Cheetos, Cracker Jack, Doritos, Fritos, Gatorade, Lay’s, Lipton, Mountain Dew, Ocean Spray, Quaker, Ruffles και Tostitos.

Διαβάστε ακόμη: