Έμαθα από καλά πληροφορημένη πηγή ότι για το θέμα της τύχης της Attica Bank πραγματοποιήθηκε εσχάτως μία… εξωθεσμική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί “ενδιαφερόμενοι” (δεσμεύομαι και δεν μπορώ να αποκαλύψω ποιοι), μεταξύ των οποίων και…θεσμικά ενδιαφερόμενοι.

Ειπώθηκαν πολλά για το μέλλον της τράπεζας και το πως εξελίσσεται αυτό το διάστημα η όλη κατάσταση, χωρίς πάντως η αισιοδοξία να είναι το κυρίαρχο στοιχείο της άτυπης συνάντησης.

Αυτό που μου μετέφερε η πηγή μου, δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, με τις εσωτερικές αντεγκλήσεις και ομαδοποιήσεις, που δεν αφήνουν σε ηρεμία τις διοικητικές προσπάθειες, για να βρεθεί λύση και να προχωρήσει η εξυγίανση της Attica Βank.

Αλλά και με τους διαγκωνισμούς μεταξύ των βασικών της μετόχων…

Κάποιοι λοιπόν από τους μετέχοντες της εξωθεσμικής και ατύπου αυτής συνάντησης, έριξαν ξανά στο τραπέζι την διπλή ιδέα ή της συγχώνευσης-απορρόφησης της Attica Βank από άλλη τράπεζα ή της πλήρους κρατικοποίησής της και την εν συνεχεία πώλησή της, αφού θα έχει λήξει οριστικά το θέμα της πραγματικής ζημίας, την οποία θα επιφορτιστεί φυσικά το Δημόσιο.

Η έκπληξη (;) είναι ότι ο προτείνων τη λύση συγχώνευσης της Attica Βank με άλλη τράπεζα, δεν εννοούσε μόνο τις συστημικές!!!

Πολλά διαλαμβάνονται στο παρασκήνιο, είναι βέβαιο και αν η πραγματική ζημιά πλησιάζει έστω το νούμερο που ακούγεται, τότε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βάλουν όλοι οι μέτοχοι το χέρι στην τσέπη.

Για αυτό, άλλωστε, ψάχνουν το τελευταίο διάστημα και για συν-εταίρους.