Έγινε χθες η ετήσια γενική συνέλευση της Attica Bank, αλλά… ούτε καπνός υπήρξε ούτε φωτιά.

Ακόμα δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για τα προς ένταξη στον «Ηρακλή» τιτλοποιημένα δάνεια και το ύψος της ζημίας που θα επιβαρυνθεί η τράπεζα Attica Bank δηλαδή οι μέτοχοί της, ζημία που όπως σχεδιάζεται θα καλυφθεί (;) από νέα αύξηση κεφαλαίου.

Αν όμως το νούμερο είναι υψηλότερο των 365 εκατ. ευρώ, τότε όλα θα μπουν εξ αρχής στο τραπέζι των συνομιλιών μεταξύ μετόχων, ΤτΕ και SSM.

Παίζει βέβαια να ξέρετε και η πιθανότητα να μην μπουν καν στον «Ηρακλή» ή να μπουν τα υπόλοιπα, αφού πρώτα πωληθεί το senior ομόλογο!

Κινήσεις και επαφές έχουν ήδη γίνει, σας το λέω με βεβαιότητα.

Και καλώς γίνονται επαφές και συζητήσεις, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν σοβαρές και τελικές αποφάσεις για να πάει η τράπεζα μπροστά.

Ήδη, ο απολογισμός των 100 πρώτων ημερών της νέας διοίκησης Ανδρεάδη, πείθει ότι τώρα γίνεται δουλειά, ίσως για πρώτη φορά τόσο αθόρυβα, ουσιαστικά και με μέθοδο.

Αρκεί να σταματήσει η πολεμική των «γνωστών-αγνώστων» και ο εποπτικός ρόλος της ΤτΕ να γίνει ουσιαστικός και υποστηρικτικός και όχι παράγων αμφισβητήσεων, με «όπλο» εξωθεσμικές παρεμβάσεις μιας «γνωστής παρέας», που έχει τραυματίσει πολλάκις την τράπεζα.

Επιπλέον, έκαστος εκ των μετόχων, ας έχει ως μέτρο των όσων προτείνει ή αντιτείνει και το ποσό που έχει βάλει μέχρι τώρα στα ταμεία της τράπεζας.

Και, αν κάποιος ζορίζεται εν όψει των νέων μεγάλων αναγκών που απαιτεί η εξυγίανση της, ας το πει καθαρά και έγκαιρα.

Διαφορετικά, θα υπάρξει ούτως ή άλλως κάποια στιγμή η αλήθεια, η οποία ακολουθείται πάντα από τη Νέμεσι…