Έτοιμες να «απασφαλίσουν» οι αντιμαχόμενες πλευρές στη γενική συνέλευση της Attica bank στις 5 Ιουλίου

Αλλά, ενδιάμεσα, στις 5 Ιουλίου τι έχουμε; Ετήσια γενική συνέλευση της Attica Bank, όπου αναμένεται να (θα) ακουστούν πολλά και ενδιαφέροντα, ιδίως αν οι αντιμαχόμενες πλευρές “απασφαλίσουν”.

Το μείζον θέμα είναι η συνολική ζημία που έχει διαπιστωθεί ήδη από την άσκηση της δέουσας επιμέλειας, τους ελέγχους των τιτλοποιήσεων από UBS και Delloite και την τελική ανάγνωση-πρόταση-απόφαση της DBRS.

Θυμίζω ότι έχουν μπει στα ταμεία της τράπεζας 240 εκατ. ευρώ και η αρχική δέσμευση των βασικών μετόχων, υπό προϋποθέσεις (ποιες, δεν μάθαμε ποτέ) είνααι να εισφερθούν νέα κεφάλαια μέχρι 365 εκατ. ευρώ.

Έλα, όμως, που το άνοιγμα είναι δυστυχώς μεγαλύτερο και κατά πολλούς πολύ μεγαλύτερο!

Κάποιοι κακεντρεχείς (;) το εκτιμούν ακόμα και κοντά στο 1 δισ!!!

Είναι δυνατόν, θα μου πείτε. Τι να σας πω, το θέμα είναι να βρεθεί η λύση και να συνεχίσει τη λειτουργία της η τράπεζα.

Τώρα, αν θα ακολουθήσει η Ellington ή όχι και αν θα αναζητηθεί και έτερος ή έτεροι νέοι μέτοχοι, είναι κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα.

Λίγες ημέρες έμειναν για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, όπως φυσικά και ο Επόπτης, μην το ξεχνάμε.

Για αυτό σας έλεγα για τον Στουρνάρα, ότι η υπερβολική εμπιστοσύνη σε κάποιους άμεσους συνεργάτες μπορεί να τον εκθέσει, αν αυτό δεν έχει συμβεί ήδη…

Το νέο ΔΣ του ΤΧΣ και η σύνθεση του

Το θέμα είναι ότι μέχρι τη γενική συνέλευση της Attica Bank, δεν θα προλάβει να έχει συσταθεί το νέο Δ.Σ. του ΤΧΣ, του βασικού μετόχου της τράπεζας. Κατά τις πληροφορίες που έχουν διοχετευθεί, παραμένουν Ξηρουχάκης (διευθύνων σύμβουλος), Βερύκιος (μη εκτελεστικός πρόεδρος), με νέα μέλη τον Φώτη Κουρμούση (εκπρόσωπος της ΤτΕ) και τον Νικόλα Βαλαντάση, σημερινό αναπληρωτή, καθώς καταργείται η τωρινή Εκτελεστική Επιτροπή.

Οι αλλαγές στο Ταμείο εκτιμάται ότι θα έχουν γίνει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα, οπότε θα υπάρξει και πιο καθαρή εικόνα για τις επόμενες κινήσεις, στις άλλες τραπεζικές συμμετοχές του. Αν όμως πάμε σε εκλογές και με το Χρηματιστήριο πάνω-κάτω στα ή δια επίπεδα, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις και βιαστικές κινήσεις