Η έξοδος της Ομάδας Αχτσιόγλου” από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως το επόμενο διάστημα θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Δραγασάκης δημιουργεί νέα δεδομένα για τον Στέφανο Κασσελάκη που είναι πλέον πολιορκημένος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος ενημέρωσαν για την απόφαση ανεξαρτητοποίησης των εξής 9 βουλευτών και με τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν με την Ομπρέλα -Τσακαλώτος και Πέρκα- είναι δυνατή η συγκρότηση νέαςκοινοβουλευτικής ομάδας με τουλάχιστο 11 βουλευτές, ενώ πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 36 βουλευτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εντός των προσεχών ημερών θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλος βουλευτής προκειμένου να ενταχθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα- ενώ ενδέχεται το επόμενο διάστημα θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ιστορικό του στέλεχος Γιάννης Δραγασάκης.

Φαίνεται πως θα υπάρξει και τρίτο κύμα αποχωρήσεων, ενώ η Ομάδα Κασσελάκη είναι πλέον απομονωμένη καθώς και πολλά στελέχη που μένουν οξύνουν την κριτική τους και αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι σαφής: “Όταν υπάρχει τέτοιο κλίμα αποχωρήσεων και υπάρχει περίπτωση τρεις από τους πέντε υποψηφίους προέδρους πριν από λίγο καιρό να μην είναι στο κόμμα το επόμενο διάστημα είναι φανερό ότι υπάρχουν ευθύνες και στην ηγεσία».

Ο Γιάννης Ραγκούσης με ένα άρθρο του αδειάζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας πως “δεν ξέρω όμως πόσοι Έλληνες ονειρεύονται να γυρίσουν σε μια παλιά Ελλάδα, νοικοκυρεμένη, που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης».

Στο μεταξύ από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο, το 68% θεωρεί τον Στ. Κασσελακη μειονέκτημα για το κόμμα και μόνο το 23% πλεονέκτημα. Από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο, το 43% έχει αρνητική γνώμη για τον Κασσελάκη και μόνο το 15% θετική.

Mετά το σοκ της πτώσης στην τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ μια νέα δημοσκόπηση της Prorata δείχνει πως το κόμμα του Κασσελάκη παλεύει με το ΚΚΕ για να τη διατηρήσει. Το 42% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός νέου αριστερού κοινοβουλευτικού κόμματος και το 11% της κοινής γνώμης θεωρεί πιθανό ότι θα ψήφιζε στις επόμενες εκλογές ένα τέτοιο κόμμα.

Η κινητικότητα στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει και το ΠΑΣΟΚ να μην ανεβαίνει οδηγεί σε μια νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ -και την Δημοκρατική Παράταξη και την Κεντροαριστερά του στην οποία αναφέρεται ο Κασσελάκης- αλλά για την πολιτική ζωή στο σύνολό της.

Οι σαράντα χιλιάδες ψηφοφόροι που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις κάλπες για να υποστηρίξουν μια υποψηφιότητά-που χαρακτηρίστηκε από γραφική ως παρατράγουδο και UFO- δεν υπάρχουν πλέον ή δεν εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις.

Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ευνοεί το ΠΑΣΟΚ, είναι ο καταλύτης για ραγδαίες εξελίξεις που είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν -με εκπλήξεις και σεισμούς- με αβέβαιη την ταχύτητα που θα αποχτήσουν.

Κάπου ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν αναζητούν ένα κόμμα που θα ψηφίσουν και δεν βρίσκουν με τον “Κανένα” να προτιμάται από το 39% των ψηφοφόρων- και κυρίως- των μη ψηφοφόρων.

Διαβάστε ακόμη: