Ο πρώτος εφευρέτης κινητών τηλεφώνων γνωστός και ως πατέρας των κινητών τηλεφώνων, ο Marty Cooper, έχει προβλέψει ότι τα τηλέφωνα θα εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα των αυτιών των καταναλωτών.

Το σώμα είναι ο ιδανικός φορτιστής για τέτοιες συσκευές επειδή δεν θα απαιτούν συμβατική φόρτιση, φαίνεται ότι δήλωσε ο Cooper στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Το σώμα σου είναι ο τέλειος φορτιστής

«Η επόμενη γενιά θα έχει το τηλέφωνο ενσωματωμένο κάτω από το δέρμα των αυτιών της», είπε ο Cooper.

«Το σώμα σου είναι ο τέλειος φορτιστής», πρόσθεσε ο Cooper. «Όταν τρως φαγητό, το σώμα σου δημιουργεί ενέργεια, σωστά;»

Ωστόσο, υποστήριξε ότι η ευρεία χρήση των smartphone έχει οδηγήσει σε εθισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανησυχίες για την ιδιωτικότητα.

Ωστόσο, ο Cooper είναι αισιόδοξος για την κατεύθυνση που θα πάρει η τεχνολογία παρά αυτά τα προβλήματα.

Δήλωσε την πίστη του στην ικανότητα της ανθρωπότητας να βελτιωθεί και πρότεινε ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Ο Cooper πιστεύει ότι το σύγχρονο smartphone έχει γίνει υπερβολικά πολύπλοκο, με μια πληθώρα εφαρμογών και μια οθόνη που δεν συμμορφώνεται με την καμπυλότητα του ανθρώπινου προσώπου.

Στις 3 Απριλίου 1973 η πρώτη δημόσια κλήση από φορητό τηλέφωνο

Στις 3 Απριλίου 1973, ο Cooper έκανε την πρώτη δημόσια κλήση από φορητό τηλέφωνο, ενώ χρησιμοποιούσε ένα πρωτότυπο που η ομάδα του Motorola είχε αρχίσει να σχεδιάζει μόλις πέντε μήνες νωρίτερα.

Ο Cooper κάλεσε τον αντίπαλό του στα εργαστήρια Bell, που ανήκουν στην AT&T, χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο Dyna-TAC. Ήταν το πρώτο τηλέφωνο σε σχήμα τούβλου, ζύγιζε 2,5 λίβρες και 11 ίντσες σε μήκος.

Ο Cooper εργάστηκε για την ανάπτυξη μιας εμπορικής έκδοσης του gadget για τα περισσότερα από τα επόμενα δέκα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα